RIPOSTER

Az egész országot megindította a budapesti gyógyíthatatlan fiú levele

A 23 éves Dávid 4 éves kora óta szenved súlyos izomsorvadásban, esélye sincs a teljes, boldog életre. Megrázó történetét a Facebookon osztotta meg, a szívfacsaró sorok után többen is összefogtak, hogy segítsenek neki!
  • Szerző: Doris

Gyerekként még merész álmokat szőtt a 23 éves Dávid. Állatorvosnak készült, diplomát és családot szeretett volna. Egy szörnyű betegség azonban minden tervét romba döntötte. Mindössze 4 éves volt, amikor diagnosztizáltak nála egy gyógyíthatatlan genetikai betegséget, a Duchenne-féle izomsorvadást. Hiába küzdött minden erejével a kór ellen, élete teljesen megváltozott.

"Ami számotokra természetes és nem vesztek észre, hiszen minden nap érzitek a nap sugarait, a virágok illatát, látjátok a borongós felhőt, a csillagokat a fekete égbolton.......... Azt sajnos én az ágyamból már nem latom és nem érzem. Még annyi időm sem adatott, hogy játszani tudjak, barátokat szerezhessek. Nem tudom milyen érzés az........ tartozni egy Községhez. Hogy legyen barátnőm, akit szerelemmel szerethetek...... "

- kezdte megrázó történetét Dávid, aki az internet népéhez fordult segítségért. Senki nincs ugyanis, aki barátként mellette állna. Gondoskodó édesanyján kívül a magány az egyetlen társa. Ágyához kötve semmilyen kapcsolata nincs a külvilággal, amit nagyon nehezen visel, hisz mindennél jobban vágyik arra, hogy szeressék.

"Sokat gondolkodom.........MIÉRT? Miért én? Miért velem történik ez? Hiszen semmi rosszat nem tettem.......Volt egy testvérkém Õt elvesztettük. Eltávozott az élők sorából. Azt látom mindenki szereti az ártatlan kidobott megvert állatokat, Kérdem én, aki senkinek nem ártott, de mégis számkivetett lettem, elgondolkozom azon, hogy mennyi ember elkeseredik apróságokon, és én meg soha semmiért nem adnám és nem adom fel!"

- kesergett Dávid, aki mindenkitől csak annyit kért, hogy fogadja be őt a lelkébe, hogy könnyebben viselje az egész életét tönkretevő betegséget.

Szívszorító sorai tömegeket hatottak meg. A biztató, empatikus üzenetek szinte elárasztották a fiú üzenőfalát, később pedig egy nyilvános csoport is alakult "Segítsünk Csorba Dávidnak" néven.

A közösséghez bárki csatlakozhat, aki egy kis kedvességgel élhetőbbé szeretné tenni a gyógyíthatatlan beteg fiú életét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?