RIPOSTER

Átírja a történelmet ez a döbbenetes felfedezés

Talán nem mindenki tulajdonít fontos szerepet Anna Franknak a történelem menetében, de naplóján keresztül egy olyan világba tekinthetünk be melynél nem sok borzasztóbb létezett. Most róla derült ki valami egészen más, mint amit eddig hittek a történészek.
  • Szerző: Buster

Anna Frank naplója mindannyiunk egyik meghatározó olvasmánya, hiszen ha akartuk, ha nem, el kellett olvasnunk, és bizony nagyon mást kaptunk, mint amire számítottunk. A napló ott ér véget, ahol a nácik elől bujkálókra rátalálnak, de most kiderült, ez nem épp úgy történt, ahogyan eddig hitték a történészek. A Frank családot és a többieket nem árulta el senki, sőt éppen társaik miatt buktak le. Erről számolt be a BBC.

Az új kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy a rendőrség nem bujkáló zsidók után kutattak azon az 1944-es augusztusi napon, amikor megtalálták a Frank családot az amsterdami épületben. Egyszerűen csak csalás miatt szálltak ki, amit a házban dolgozó két ember követett el.

A gyanú szerint élelmiszerjegyeket hamisítottak, amiből Anna Frank és családja is kaphatott. A kutatások szerint a razzia egyébként jóval tovább tartott, mintha valóban személyeket kerestek volna, így szinte biztos, hogy egy valódi bűncselekmény vezetett oda, hogy megtalálták a bujkálókat.

Anna végül a Bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg tífuszban, alig néhány nappal azelőtt, hogy a szövetséges csapatok felszabadították volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?