RIPOSTER

Árvízpokol Zala megyében: Térdig érő vízben állnak a házak

Vasárnap este összeült, majd a kárhelyszíneken tájékozódott a vihar következményeiről a Zala Megyei Védelmi Bizottság, miután rövid idő alatt egy hónapnyi eső zúdult a megye északi részére.
címkék:

Egy óra alatt egy egész hónap csapadékmennyiségének megfelelő, mintegy 40-50 milliméternyi eső zúdult vasárnap délután Zala megye északi részére. Nagyjából a Zalaegerszeg-Keszthely vonalban pincéket, mélyebben fekvő ingatlanokat öntött el a víz és a sáros áradat, amely

több helyen az utcákat is járhatatlanná tette.

A katasztrófavédelemhez kora estig már több mint száz bejelentés érkezett, Zalaegerszegen például a neszelei városrészben és a Göcseji út környékén okozta a legnagyobb problémákat a hirtelen lezúdult csapadékmennyiség.

A katasztrófavédelem egységei mellett a vízművek, az áramszolgáltató és a városgazdálkodás szakemberei is részt vesznek a károk elhárításában, estére már normalizálódhat a helyzet - mondta a megyei kormánymegbízott. A Zala megyei kormánymegbízott hozzátette:

az elöntött helyiségek szivattyúzása, kitisztítása után a megyei kormányhivatal szakemberei fertőtleníteni fogják az érintett ingatlanokat.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel korábban azt közölte: az esetek többségében elárasztott pincék vagy alagsori helyiségek miatt hívták a katasztrófavédelmet, de több helyszínen a kidőlt fák okoztak közlekedési akadályt vagy károkat.

Zalaegerszegen villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, a megye több településén pedig autók akadtak el az utakon hömpölygő vízben. A ház- és telektulajdonosok közül többen arra is panaszkodtak, hogy a nagy mennyiségű eső miatt

elveszhet az idei termés.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?