RIPOSTER

Arcok és sorsok a párizsi tragédia mögött - Fotók

Egyre több áldozatot azonosítanak, egyre több a történet, a fájdalom, és egyre valódibb az érzés... nem volt joguk elvenni ezeket az életeket.
  • Szerző: Dove

A november 13-i párizsi terror éjszakáján 129 ember veszítette el az életét... 129 sors, 129 arc, 129 történet... csak egy közös bennük

... az értelmetlen halál.

 

"A halál néha természetes jelenség, könyörületes, mert véget vet a szenvedésnek. De túl gyakran előfordul, hogy orgyilkosként tör ránk, tele értelmetlen kegyetlenséggel, az együttérzés minden nyoma nélkül" (Stephen King)

 

Michelli Gil Jaimez

27 éves, pincérnő volt a Belle Epique kávézóban, olasz kedvese pár nappal a tragédia előtt jegyezte el. A fiatalember 23:50-kor jelentkezett be a Facebookra, hogy jól van. Az első kérdés az volt, hogy: És Michelli?
Másnap hajnalban egy üzenetben búcsúzott: 
Drága Szerelmem! Nyugodj Békében! Szeretlek!

 

Hélene Muyal-Leiris 

35 éves sminkmester, a Bataclanban vesztette életét. Õ annak a férfinak a felesége, aki a nyílt levelet írta a terroristákhoz a Facebookon. Egy kisgyermek édesanyja.

 

Ludovic Boumbas

40 éves, a Belle Epique kávézóban saját testével védte az egyik túlélőt, belehalt a sérüléseibe. A megmentett lány a kórházba menet folyamatosan az ő nevét kiabálta.

 

Guillaume Le Dramp

A 33. születésnapját ünnepelte a kávézóban, Michelli kollégája volt.

 

Anna és Marion Pétard Lieffrieg

Testvérek... Anna 24, Marion pedig 30 éves. Marion zenész volt, fuvolán játszott, Anna pedig tervezőgrafikusként dolgozott. Édesapjuk a helyi hentes. A nővérek Le Petit Cambodge étterem teraszán ülve vacsoráztak péntek este, ott érte őket a halálos támadás.

 

Fanny Minot 

A Canal+ csatorna egyik zenei szerkesztője volt, imádta a rockzenét. Péntek este az Eagles of Death Metal koncertjére ment be a városba.

 

Elodie Breuil 

23 éves volt, a Ecole de Conde Egyetem hallgatója. Péntek este az Eagles of Death Metal koncertjére ment a barátaival. A lány korábban felvonult a Charlie Hebdo áldozatainak emlékére szervezett megemlékezésen.

 

Pierro Innocenti

40 éves volt, egy kis olasz éttermet vezetett, egyszer még Sarkozy is evett náluk. A Facebookra feltöltött utolsó fotója a Bataclan bejáratáról készült.

 

Hyacinthe Koma

34 éves volt, Burkina Fasóból költözött Párizsba, és pultosként dolgozott a Les Chics Types étteremben, aminek a tulajdonosai a La Belle Equipe éttermet is vezették. Péntek este a kávézóban, a születésnapi bulin volt.

 

Marie Mosser

A Universal Music marketingese volt, az Eagles of Death Metal-koncert miatt volt a városban péntek este.

A fotók forrásai: twitter, facebook, instagram

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?