RIPOSTER

Apjával ölette volna meg kislányát a tatai anya, most felmentették

A Tatabányai Törvényszék az asszonyt bizonyítottság hiányában felmentette a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a Tatabányai Törvényszék azt a tatai nőt, aki a vád szerint az apját kérte meg, hogy fojtsa meg a gyermekét – közölte a törvényszék sajtótitkára. Sós Réka tájékoztatása szerint az emberölésre való felbujtással vádolt asszony édesapja 2012 óta cselekvőképességét korlátozó gondnokság alatt áll. A vád úgy szólt, hogy az asszony leitatta, majd a tatai Cseke-tó partján megpróbálta rávenni, hogy ölje meg a babakocsiban ülő gyermekét.

A férfi a gyermek nyakát körülbelül 40-50 másodpercen át kis erővel, két ujjal szorítani kezdte, ám amikor látta, hogy a sértett arca kékülni kezd, abbahagyta a fojtogatást. A nyomozás során a férfi elismerte mindezt, ezért őt a bíróság testi sértés miatt 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte jogerősen.

Az asszony maga hívott segítséget, amikor az apja abbahagyta a kékülő arcú kisgyermek fojtogatását.

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a felbujtóként elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vád alól az édesanyát.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?