Létrehozva: 2021.09.08.

Részletek a szörnyű balesetről: Sofőr nélkül rohant az árokba a kamion, András szörnyethalt

Vélhetően kiugrott a vezetőfülkéből és szörnyethalt egy kamionsofőr Szentkirály és Kecskemét között, majd a hatalmas jármű még közel 150 méteren keresztül, megtartva lendületét három telken át tarolt, és egy kis tóban kötött ki. A Borsnak megszólaltak szemta­núk és a vezető fia.

Szerző Ripost

Balla András kora hajnalban felkelt, majd elindult a munkahe­lyére. Kitöltötte a szolgálati papírokat, majd beült a kamionja vezetőfülkéjébe. Nem sokkal azután, hogy Kecskemét irányába elhagyta Szentkirályt, a monstrum lefordult az útról, és átszakított egy kerítést. A háromgyermekes családapa vélhetően kikapcsolta a biztonsági övét, kinyitotta az ajtót, és hogy a bajt elkerülje, kiugrott a fülkéjéből. Egy kisebb fának csapódott, ami eltört, majd felhasította a még métereket repülő férfi mellkasát.

Fotó: TV2

András a helyszínen meghalt.

A kamion ezek után a lendülettől még közel 150 métert haladt, így két másik telket érintve, egy tóban kötött ki.

András fia: Elromlott a tempomat

A Bors elérte András fiát, Kriszt, aki elmondta: tisztázni szeretne néhány részletet a balesettel kapcsolatban. A tragédia után az internetes fórumokon ugyanis több olyan információ is napvilágot látott, melyeket cáfolni szeretne az édesapja emlékének védelme érdekében.

Aki azt állítja, hogy az apám biztonsági öv nélkül vezetett, jó, ha tudja, hogy az édesapám mindig is komolyan vette a biztonságot. Nekem is mindig a lelkemre kötötte, hogy a közlekedési szabályokat tartsam be, ezért kizártnak tartom, hogy ő maga valaha is eltekintett volna az öv használatától – mondta a férfi, és hozzátette: az sem igaz, hogy az édesapja hasz­nál­ta a kamion tempomat funkcióját.

András a helyszínen meghalt
Fotó: Bors

– A napokban éppen arról beszéltünk, már jelezte a főnökének, hogy a tempomat elromlott. Ettől a jármű még biztonságosan használható, csak éppen nem tartja meg a sebességét automatikusan, ha levesszük a lábunkat a pedálról. A kamion 90 km/órás sebességgel haladt, ez pedig adott annyi lendületet, hogy akár 150 métert is haladjon még üres vezetőfülkével – szögezte le a férfi.

Rosszul lett vezetés közben?

Krisz jól emlékszik rá, hogy édesapja az elmúlt időszakban többször is rosszul volt.

Először az egyik oldalán szúrt a dereka, aztán a másikon is. Tervben volt, hogy kivizsgáltatja magát. Csak arra tudok gondolni, hogy vezetés közben ismét rosszul lehetett, ezért elvesztette az uralmát a jármű felett. Pánikba eshetett, és hogy a bajt elkerülje, kiugorhatott a fülkéből. Abban biztos vagyok, hogy nem követett el szándékos öngyilkosságot, hiszen nagyon szeretett élni – magyarázta a gyászoló férfi.

Fiai látták a rendőrautókat is

A baleset hajnali negyed és fél négy között következett be. Mint­egy másfél órával később Krisz és a testvére éppen az érintett útszakaszon indult munkába egy autógyárba.

Láttuk a sok rendőrautót, a mentőket és a tűzoltókat. Még meg is kérdeztük egymástól, hogy vajon mi történhetett, de fel sem merült bennünk, hogy ott fekszik tőlünk néhány méterre a halott édesapánk. Tovább mentünk, aztán megtudtuk a szörnyű igazságot – csuklott el a fiú hangja.

Krisz alig egy hónappal ezelőtt tartotta az esküvőjét. András várta, hogy nagypapává váljon.

Mivel a lakodalom utáni napon apukámnak dolgoznia kellett, ráadásul kocsival jött a helyszínre, az ünnepségen nem ihatott. Megbeszéltük, hogy bepótoljuk a koccintást, de ez már sajnos örökre el­marad – tette hozzá a gyá­szoló férfi.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

vg.hu

Hivatalos: új gyárat épít a Rheinmetall német hadiipari óriás Magyarországon – már le is teszik az alapkövet

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

astronet.hu

Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp 2024.: nem fogunk unatkozni a következő időszakban…

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-