Létrehozva: 2017.11.21.

Amerikai politikusok próbálják befeketíteni Magyarországot. Obama emberei

Obama emberei, demokrata párti politikusok leveléhez jutott hozzá az Origo. Bármi áron próbálják lejáratni Magyarországot.

Mindez egyfajta válaszreakció arra, hogy republikánus politikusok a napokban kiálltak az Orbán-kormány politikája mellett, amint arról a %RIPOST% is beszámolt.

Az Origo birtokába került egy  levél, amit korábbi demokrata párti külügyi politikusok írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, azt taglalva, hogy milyen szörnyű a helyzet Magyarországon. A levelet David Kramer korábbi külügyi helyettes államtitkár, Tom Malinowski korábbi külügyi helyettes államtitkár, Thomas O. Melia korábbi USAID-igazgatóhelyettes, Daniel B. Baer korábbi amerikai EBESZ-nagykövet és Rob Berschinski korábbi külügyi helyettes államtitkár írta alá.

A levél aláírói egytől egyig a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat ismert véleményvezérei, vádaskodásaik között nincsen új elem.

A levelet egy hete küldték el a kongresszusi magyar baráti csoport  tagjaihoz  David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő védelmében, amelyhez csatolták az ügyvivő Magyarországot élesen bíráló beszédének leiratát. A levélben hangsúlyozták, hogy Kostelancik ideiglenes ügyvivő milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.

A levélírók a már unalomig ismételgetett, jól ismert magyar belpolitikai, közjogi és médiabírálatokat ismételték meg. Azt rótták volna fel az Orbán-kormánynak, hogy aláássa a NATO-tagok által osztott közös értékeket és politikai világnézetet. Bírálták a magyar kormány intézkedéseit. Szerintük nem megfelelően bánnak a civil szervezetekkel és a migránsokkal.

Még tovább menve ünneplésre méltónak minősítik a magyarországi ügyvivő, David Kostelancik „kiváló előadását".

Elemzők szerint mindebből világosan látszik, hogy hiába volt elnökváltás, a budapesti amerikai nagykövetséget továbbra is az amerikai demokraták, illetve Obama exelnök irányítják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Olyan történt a Fradi csodacsapatával, ami idén még nem fordult elő

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-