RIPOSTER

Allergiabotrány Budapesten: Újabb parlagfűmezőt találtunk

Miközben a Ripost cikke nyomán két nap után hozzáláttak Pesterzsébeten a 6000 négyzetméternyi parlagfû kaszálásához, egy másik olvasónk arra panaszkodott, hogy a Csömöri HÉV vonalán több kilométeren keresztül virít a gyom a sínek mellett. A Ripost ezt sem hagyja annyiban!
  • Szerző: Ripost

Épp készültünk beszámolni a jó hírről, hogy cikkünk és a pesterzsébeti önkormányzat felszólítása után megjelent egy traktor és egy munkás azon a telken, ahol 6000 négyzetméter parlagfüvet találtunk, amikor egy olvasónk újabb virágzó gyomnövénnyel teli területre lelt.

Minden nap járok a csömöri HÉV-vel. A %% cikke után figyeltem fel arra, hogy kilométereken keresztül van még mindig parlagfű a sínek mellett

– mondta a %%-nak Edina, aki megjelölte a pontos helyszínt is, ahol a méteres gyomokat találta.

„Árpádföld és Szabadságtelep között, a 16. kerületben a legdurvább a helyzet, a nyitott HÉV-ablakokon is beszáll a pollen, de biztos az ott lakók életét is megkeseríti, ugyanis pár méterre vannak a családi házak.”

A %% olvasója szerint ideje lenne megtisztítani Magyarországot az allergiát okozó gyomnövénytől, ehhez pedig súlyos bírsággal kellene sújtani azokat, akik elmulasztják a parlagfű irtását.

A HÉV-eket a MÁV-HÉV üzemelteti, a sínek és a sínek melletti másfél méteres rész is a cég tulajdonában van. A törvény értelmében pénzbüntetés jár annak a tulajdonosnak, aki elmulasztja a parlagfű irtását, ám úgy tűnik, a MÁV-HÉV-vel elnézők a hatóságok – vagy még nem szereztek tudomást a sínek melletti parlagfűmezőről. A %RIPOST% viszont nem hagyta annyiban, azonnal kérdőre vontuk az illetékes társaságot, ám érdemi választ egyelőre nem kaptunk.

A válaszadáshoz szükséges információk beszerzését haladéktalanul megkezdjük. Amint az információk a rendelkezésünkre állnak, munkatársaink válaszolnak a megkeresésre

– jött az automatikus üzenet péntek délelőtt, lapzártánkig viszont nem sikerült kideríteniük, hogy ki és mikor fogja eltüntetni a parlagfüvet a sínek mellől.

További részletek a budapesti parlagfűbotrányról a %RIPOST% napilap szombati számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?