RIPOSTER

Áll a bál a magyar cirkuszban, durván összeverték az artistákat

A művészek állítólag fel akartak mondani, ez mérgesítette ennyire fel a vezetőséget. A rendőrség azonban nem indított eljárást.
címkék:
  • Szerző: Doris

A Blikk információi szerint csúnyán megvertek néhány cirkuszi artistát, miután azok bejelentették, hogy a jövőben nem kívánnak részt venni a produkcióban.

Fotó: Profimedia A kép illusztráció

A lapot egy névtelen informátor kereste meg, aki arról számolt be, hogy sokkal többről van szó, mint két pofonról: nem ritka, hogy ehhez hasonló módon próbálják megúszni az artisták kifizetését a „cirkuszvilág fekélyeinek” tartott fejesek.

Egyikőjüknek több fogát kiütötték, ám a társát is alaposan helybenhagyták. Nem csak fizikailag, de lelkileg is teljesen megtörtek a megvert fiatalok. Az ott dolgozók gyakran panaszkodnak arra, hogy kevés létszámmal fut a cirkusz, emiatt mindenki nagyon megterhelt. Ez és egy elszámolási vita vezethetett oda, hogy a fiatalok úgy döntsenek, inkább kilépnének a cirkusz kötelékéből”

- magyarázta a Blikknek a bennfentes.

A Blikk úgy tudja, a verekedés napján a rendőrséget is értesítették, s az egyenruhások perceken belül a helyszínre is értek. Ám hiába a kihullott fogak, eljárás nem indult a rendőrség részéről.

„Szeptember 5-én egy városi cirkuszhoz hívták ki a rendőröket. A helyszínen végzett meghallgatások és adatgyűjtés során további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel, a szükséges jogi felvilágosítást a rendőrök megadták” – közölték megkeresésükre a rendőrök, hozzátéve: hivatalból üldözendő bűncselekmény nem történt.

A lap megkereste a bántalmazott artistákat is, ám ők – ahelyett, hogy kitálalták volna, inkább – bontották a vonalat.

címkék:
És ezeket olvastad már?