RIPOSTER

Akkora pofon csattant a magyar iskolában, hogy riasztották a mentőket

A gyerek tanára tagadja, hogy kezet emelt volna a fiúra, de az ügyben belső vizsgálat indult.
  • Szerző: Ripost

Elszabadultak és tettlegességig fajultak az indulatok egy fővárosi középiskolában: egy tanárnő és diákja közötti konfliktus durvult el annyira, hogy mentőt kellett hívni a tanulóhoz. Egyelőre sem a diákok, sem az igazgató nem nyilatkozik a történtekről.

A Blikk úgy tudja, hogy a tinédzser fiút, aki összetűzésbe keveredett a tanárnővel, fejsérüléssel szállították egy közeli kórházba. A gyermeket ezután további megfigyelés céljából az intézményben tartották, ahol megállapították, hogy fejsérülése nem súlyos, valamint nem is okozott maradandó károsodást. A fiatal azóta már elhagyhatta a kórházat, ismét részt vehet a tanórákon.

"Az eset kapcsán az intézmény vezetője azonnali belső vizsgálatot indított, amelynek lezárta szerdán várható. Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt" – közölte a lappal az érintett tanintézmény főigazgatója.

A tanárnő telefonon nyilatkozott, ő annyit árult el, hogy nem emelt kezet a diákjára, ám a belső vizsgálat tényét nem tagadta. A tanárnő a vizsgálat lezártáig nem taníthat.

Ha igazak a vádak, illetve a szülők nem hagyják annyiban a dolgot, akár börtönbe is kerülhet a tanárnő, hiszen könnyű testi sértés esetén is rácsok mögé kerülhet egy bántalmazó. A büntető törvénykönyv szerint akkor követ el könnyű testi sértést valaki, ha az általa okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul. Ezért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

És ezeket olvastad már?