RIPOSTER

Akarsz nagyot kaszálni? Szerezz diplomát!

Nemhiába mondták a szüleid, hogy magadnak tanulsz, fiam: a diplomát közel bruttó 600 ezer forinttal fizetik meg a munkáltatók, a csupán általánost végzők meg kell elégedjenek havonta 139 ezer forinttal.
címkék:

Több okból sem mindegy, hogy épp csak kijártad az általános iskolát vagy továbbtanultál: diplomával a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint ugyanis, a teljes nemzetgazdaságot nézve, átlagosan három és félszer többet lehet keresni!

De különbség nem csak a felső- és alapfokú képzettség között van, az azonos végzettségűek sem azonos fizetést vihetnek haza. Tavaly az egyetemet végzettek átlagosan 37 százalékkal kerestek jobban, mint azok, akik főiskolán tanultak.

Míg egy szakiskolát végzett átlagosan bruttó 160 ezer forintot vitt haza, addig a technikumot végzett már 246 ezer forintos fizetést kapott.

A versenyszférában persze jobbak a fizetések, az egyetemi diplomások itt ugyanis közel bruttó 600 ezer forintot keresnek átlagban, míg aki általánost végzett, az 139 ezer forintot.

A költségvetési és a nonprofit területen az általános iskolát be nem fejező dolgozók átlagosan havi 123 ezer forintot keresnek, míg a diplomások 371 ezer forintot.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?