RIPOSTER

Aggasztó fotók: Ezért veszélyes a budapesti lakótelep játszótere

Egy aggódó édesanya tett közzé egy felhívást: ősz óta áll ki a földből egy leszerelt mérleghinta maradvány a 17. kerületben, a fém csúszdára pedig nem meri felengedni a gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Felhívást tett közzé egy aggódó édesanya: kiáll a földből egy leszerelt mérleghinta maradványa, a fémcsúszdára pedig nem meri felengedni a gyermekét a budapesti 17. kerületi játszótéren. A mérleghinta ott maradt csonkja pont fejmagasságban van egy kisgyereknek.

Õsszel szerelték le, azóta így áll. Már voltak kint többször lemérni, lefényképezni, de hónapok óta nincs változás, bármikor történhet baleset. Ez életveszélyes!

– nyilatkozta a %%-nak Márti.

De nem ez az egyetlen baj a rákosmenti játszótéren.

Van egy szép csúszda is, úgy tudom, hogy az uniós előírásoknak megfelel, csakhogy fémből van. A napsütésben pár perc alatt felforrósodik, nem tudják használni a gyerekek. Csak egyszer legyen figyelmetlen egy szülő, és a kisgyereke fölmászik, megégetheti magát.

Az édesanya szerint sokkal olcsóbb és biztonságosabb lenne, ha az acélcsúszdát PVC-re cserélnék.

Tavaly a fóti Millenniumi Emlékparkban található játszótéren is egy felforrósodott fémlemezes csúszda égette meg egy kislány lábát. Ezek az eszközök akár 50-60 fokosak is lehetnek a napon, ahogy más játszótéri játékok fémrészei is. Az önkormányzat akkor úgy reagált: nem érkezett lakossági panasz, a játszótér megfelel az EU-szabványnak, ezek után azonban javasolni fogják a fémlemezes csúszdák lecserélését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?