RIPOSTER

A terrorcselekményért elítélt Ahmed H. azt sem tudja, miért perel

A Fővárosi Törvényszék február 1-jén hirdet ítéletet abban a polgári perben, amelyet a Soros-terv elleni nemzeti konzultáció egyik kérdése miatt indított a más ügyben elítélt szír Ahmed H. a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen.
  • Szerző: itgy

Ahmed H. az ítélethirdetés idején valószínűleg már nem lesz Magyarországon, mert a napokban arról döntött a bíróság, hogy büntetésének kétharmada, 40 hónap letöltése után január 19-én feltételesen szabadlábra kerül,

egyúttal kitoloncolják az országból.

A férfit a röszkei határátkelőhelynél 2015-ben történt tömegzavargás résztvevőjeként 2016-ban

első fokon, nem jogerősen tíz évre ítélték terrorcselekmény miatt, 2018 őszén jogerősen öt év szabadságvesztést kapott.

A mostani polgári perben a szír férfi elsősorban azt nehezményezte, hogy a 2017-es nemzeti konzultációban Ahmed H.-ként azt írták róla, hogy a bíróság elítélte a rendőrök megdobálása miatt, pedig akkor még folyamatban volt büntetőpere.

A férfi 8 millió forint sérelemdíjat követel a Miniszterelnöki Kabinetirodától, és nyilvános bocsánatkérést vár.

Az általa követelt összeg azért 8 millió, mert Ahmed H. a nemzeti konzultáció minden egyes címzettje után 1 forintot követel az államtól, ami nagyjából 8 millió emberhez jutott el, tehát 8 milliószor sértették meg személyiségi jogait.

A tárgyaláson a felperes jogi képviselője azt kifogásolta, hogy a konzultációval azt a látszatot keltették, mintha végleges döntés született volna Ahmed H. ügyében.

Az alperes jogi képviselője szerint

a szíriai férfi azt sem tudja, miért indított pert.

Hol a nevének, hol az elítélésének a közlését kifogásolja, nem tett eleget bizonyítási kötelezettségének, és még a nemzeti konzultációt sem ismeri.

Azt mondta, amit Ahmed H. tett, azért a saját hazájában is felelősségre vonás jár, ismertségéhez pedig az ügyében eljáró jogvédő szervezetek is hozzájárultak.

És ezeket olvastad már?