Létrehozva: 2019.02.20.

A Ripost megtudta: Retteg anyjától a kőbányai géppisztolyos nagyi

Régi családi viszály áll annak a hátterében, hogy a rendõröket kihívták, mert géppisztolyt fogott a munkásokra a kõbányai nagymama - tudta meg a Ripost. Mint kiderült, a dédi pontosan tudta, hogy a lánya kezében van a fegyver - ami ráadásul nem is valódi -, mégis õ volt az, aki azzal hívta a rendõröket, hogy egy nõ le akarja lõni a munkásait.

Különös dolgokra derült fény, miután a %RIPOST% nyomozásba kezdett, hogyan fordulhatott elő Kőbánya kellős közepén, hogy egy nagymama géppisztolyt fog a munkásokra, és a rendőrségnek nagy erőkkel és házkutatási paranccsal kell kiszállnia – végül is a semmiért. Hiszen a rendőrség egyetlen ok miatt indított eljárást: hogy megállapítsák a fegyver mibenlétét.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az esettel összefüggésben a rendőrök eljárást indítottak, amelynek célja tisztázni minden kétséget kizáróan, hogy a fegyver nem valódi fegyver. Az elsődleges adatok szerint ez egy utánzat volt, és személyi sérülés sem keletkezett

– válaszolta a %RIPOST% kérdéseire a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

De akkor mi is történt valójában ebben a kőbányai családi házban, ahol a dédnagymama a földszinten, a nagymama és a férje pedig az emeleten él?

A 80 év körüli dédnagymama, Ildikó három éve veszítette el a férjét, akivel hosszú évtizedeket élt le. Állítólag a gyász változtatta meg, azóta mindenkiben ellenséget lát, még a saját családjában is. Az unokája a harmincas éveiben jár, van egy kisfia, ők nem itt laknak, de gyakran megfordulnak a szülői házban.

Gázsprét hord magánál, és amikor egyszer megkérdeztem, miért, azt mondta, a dédi miatt, mert tényleg félnek tőle

– mesélte a család egyik jó ismerőse.

Nekem azt mondta, habozás nélkül használni fogja, ha a dédi rájuk támad, amit egyáltalán nem tart kizártnak.

A dédi állítólag gyakran fenyegeti a lányát meg a vejét is, és elhordja őket mindennek. "Erre számos bizonyítékuk van, mert az utóbbi időben mindent fölvesznek mobiltelefonnal" – folytatta az ismerős. "Egyrészt azért, hogy legyen bizonyítékuk a fenyegetésekre, másrészt, hogy ha az öregasszony őket jelenti fel, tudjanak védekezni."

A dédi akkor látta elérkezettnek az időt, hogy a lányát tönkre tegye, amikor meglátta az udvaron az állítólagos géppisztollyal. A nagyi ugyanis végképp elveszítette a türelmét, amikor azt látta, hogy számára idegen férfiak az ő kerti dolgait takarítják el, és amikor számonkérte őket, az anyjára hivatkoztak.

Ekkor szaladt be az unokája játékfegyveréért, és fogta a férfiakra, hogy azonnal tegyék le a holmiját. A dédinek tudnia kellett, hogy a fegyver nem igazi, és azt is, hogy a saját lányát jelenti fel, mégis kihívta a rendőrséget azzal, hogy egy nő fegyvert fogott a munkásaira.

Ildikó veje még a rendőrök érkezése előtt hazaért, gyorsan pénzt adott a kertészeknek, hogy menjenek el, és igyekezett megnyugtatni az asszonyokat.

Lapunk úgy tudja, rendőrségi kihallgatásán a géppisztolyos nagyi is feljelentette az édesanyját, és elmondta, hogy félnek tőle, de a rendőrök azt tanácsolták, próbálják meg egymás között tisztázni a családi viszályt. Mivel úgy tűnik, bűncselekményt nem követett el senki, az ügy már csak annyiban tartozik rájuk, hogy minek minősül a fegyver.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Dől a pénz a leggazdagabb magyarhoz, rengetegen akarnak vele üzletelni

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-