RIPOSTER

A maffia ügyvédje: A Jobbik politikusa éveken át dolgozott a lakásmaffiának

Hosszú éveken át a lehető legsötétebb ügyekben képviselte a lakásmaffiát Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyûlési képviselője. Bírósági dokumentumok bizonyítják, hogy a politikusnő hosszú éveken át azok ügyvédje volt, akik fondorlatos módon raboltak el lakásokat és házakat a gyanútlan áldozatoktól.
  • Szerző: Ripost

Több kötet irattal jelentkezett a  %% szerkesztőségében a lakásmaffia egykori áldozata.

A bírósági dokumentumok kétségkívül igazolják, hogy a Jobbik politikusa a lakásmaffia szolgálatában állt, ő volt a kedvenc ügyvédjük!

A lakásmaffia áldozatának tíz éven(!) keresztül kellett szembenéznie a jobbikos Varga-Damm Andreával a bíróságon. Harsányan és erőszakosan képviselte a maffiózókat. Takács Angélát annyira megviselték a történtek, hogy ma is nehezére esik beszélni róla.

– 16 évnyi kálváriám összes fájdalma keveredett bennem a felháborodással, amikor meghallottam, hogy pont ő, a Jobbik képviselője szónokol a kilakoltatás embertelenségéről… - kezdi, miközben sorra mutatja a döbbenetes bírósági dokumentumokat.

 Az egyedül élő asszony első ügyvédje, aki megpróbált szembeszállni a lakásmaffiával, váratlanul meghalt, a másodikat úgy megfenyegették, hogy visszaadta az ügyet.  Õt magát bántalmazták, a fia pedig döbbenetes módon szintén meghalt. A perben vele szemben mindvégig Damm Andrea képviselte azokat, akik megfosztották őt és fiát az otthonuktól.

 

Már nincs vesztenivalója

– Félek, mégis a nyilvánosság elé állok, mert nincs vesztenivalóm, és nem akarom, hogy ennek a nőnek bedőljenek

– mondja a %%-nak a 68 éves Angéla. Kálváriája 1997-ben kezdődött.

– A fiamnak a vállalkozása beindításához kölcsönre volt szüksége, egy ismerősünk pedig összehozott valakivel, aki adna pénzt. Mint kiderült, csak úgy, hogy színlelt adásvételi szerződést köt a 150 négyzetméteres budai ingatlanunkra. Ez megtörtént, de

amikor vissza akartuk fizetni a pénzt, nem engedték, nekik a lakás kellett. Fegyveres biztonsági emberekkel raktak ki bennünket a saját otthonunkból, engem meg is vertek. Egy faxos telefonkészülékkel ütöttek le, a radiátornak zuhantam – mondja ma is remegve az asszony.

 Varga-Damm Andrea ezeknek a maffiózóknak volt az erőszakos, nagyszájú ügyvédje.

 – Hiába volt látlelet a súlyos sérülésemről, az ügyvédnő másik szakvéleményt lobogtatott, amit úgy állított ki az orvos, hogy engem meg sem vizsgált! Az állt benne, hogy a sérüléseim időskori esés következményei. 45 éves voltam akkor… – sírja el magát évekkel később is Angéla.

Rejtélyes haláleset a per kellős közepén

A jogi küzdelem még javában tartott a lakásmaffiával, amikor 2000 márciusában rejtélyes módon meghalt Angéla fia.

- Az albérlete fürdőkádjában találtak rá levágott bal kézzel, zárt ajtó, de nyitott ablak mellett. Minden ellentmond annak, hogy öngyilkos lett. Rengeteg terve volt: új autót vett, repülőjegyet váltott Ausztráliába, ahova fél évre meghívták. Halála előtt két nappal hívott és közölte, meglátogat. Több száz kilométer választott el bennünket, így ritkán láttuk egymást. Még azt is megmondta, milyen ételt készítsek neki… Így viselkedik az, aki a halálba készül? – teszi fel a kérdést az anya, aki egyetlen gyermekét veszítette el.

Ráadásul a fia balkezes volt, hogyhogy akkor a bal kezét vágta el? Erre a kérdésre végképp nem találtak választ a nyomozók.

– A tragédia után pár nappal újabb tárgyalásra kellett volna mennem, de képtelen voltam rá, így az ügyvédünk képviselt bennünket. Még meg sem szólalt, amikor

Varga-Damm felcsattant, hogy miért nem értesítettük a halálesetről a bíróságot! De honnan tudott róla?

Szerintem a fiamnak azért kellett meghalnia, mert nem volt hajlandó aláírni azt a papírt, ami arról szólt, hogy a színlelt adásvételi szerződésben szereplő összeget átvette. Ez kellett volna ugyanis ahhoz, hogy a földhivatal bejegyezze az új tulajdonost. A szerződésben nem a kölcsönkapott pénz, hanem a többszörös uzsorakamatos összeg szerepelt.

 

Súlyos szavak a bírósági ítéletben

A több év után megszületett jogerős bírósági ítélet kényszerről, fenyegetésről, gátlástalan bűncselekményről beszél.

Egyértelműen kimondja, hogy Varga-Damm Andrea jó erkölcsbe ütköző, a közfelfogással összeegyeztethetetlen vagyis szégyenteljes ügy szolgálatába szegődött.

 A bíróság külön kihangsúlyozta, hogy „az I. rendű alperes (azaz Varga-Damm megbízója) a szerződés teljesítése körében

gátlástalanul, bűncselekményt megvalósító módon jutott az ingatlan birtokába, majd azt 3 héten belül tovább is értékesítette a II. rendű alperes részére.

Ebből az következik, hogy a felperessel való megállapodás mögött befektetési céljai voltak, és ezen célokat az eszközökben nem válogatva, rövid határidőn belül kívánta megvalósítani. (…) „A II. rendű alperes nem hivatkozhat jóhiszemű és ellenérték fejében történő tulajdonszerzésre (…)”,

Hiába próbálkozott Varga-Damm Andrea a lakásmaffia képviseletével, az ítélet kimondta:

"A felperes kényszer és fenyegetés hatására hagyta el a saját ingatlanát”

Ráadásul a bírósági dokumentum szerint Varga-Damm Andrea ügyfele többször is hazudott, próbálta megtéveszteni a bíróságot.

A bírósági ítélet nyomán sok-sok évi megalázó pereskedés után Angéla végül visszakapta a családi ingatlant.

Jogerős ítélet mondta ki, hogy a Varga-Damm Andrea képviselte emberek sötét törvénytelen eszközökkel akartak ingatlanokhoz jutni.

A lakást visszakapta az asszony, de a fiát és a pereskedéssel töltött éveket nem adhatja vissza neki senki.

 

A lakásmaffia áldozatai: Több iratban is ott található Varga-Damm Andrea neve

Az 1998-ban alakult Sors-Társak Egyesületnek több mint ötezer tagja van. Török-Szabó Erzsébet és társai azért alapították, hogy kiderüljön egy igazi bűnbanda, a jól szervezett lakásmaffia rabolta el a gyanútlan emberek lakását vagy házát…

A színlelt adásvételi szerződéseknél, a gyanús kölcsönügyleteknél ugyanazok a felhajtó emberek, strómanok, kölcsönadók, ügyvédek, közjegyzők működtek közre.

Több ügy irataiban is szerepel Varga-Damm Andrea neve. Nemcsak bírósági iratokban, a lakásmaffia kedvenc ügyvédjeként, hanem tisztességtelen, később megsemmisített szerződések készítőjeként is – mondta el lapunknak az egyesület elnöke.

– Semmiféle erkölcsi alapja nincs ahhoz, hogy a devizahitelesek megmentőjének szerepében tetszelegjen! - tette hozzá.

 

Mint ahogy  azt a %%  is megírta,  korábban az ügyvédi kamara Varga-Damm Andreát 7 évre eltiltotta az ügyvédi foglalkozás gyakorlásátótól, a rendelkezésre álló információk szerint éppen a lakásmaffia ügyeiben való közreműködés miatt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?