RIPOSTER

A családvédelem és nem a migráció a megoldás

Befejeződött a Fidesz és a KDNP Balatonalmádiban tartott 3 napos kihelyezett frakcióülése, melynek két fontos programpontja Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családtámogatási csomagjának megbeszélése és a májusi uniós választásokra való felkészülés volt.
  • Szerző: itgy

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője összefoglalójában úgy fogalmazott, hogy

a brüsszeli bürokraták asztalai tele vannak olyan tervekkel, amelyek - "a Soros-tervnek megfelelően" – bevándorló kontinenssé tennék Európát, és a magyar embereknek joga van tudni ezekről.

Ezeket a javaslatokat - így a kötelező kvótát, a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának megháromszorozását, a gazdasági migráció legalizálását és

a nem bevándorláspárti országok megbüntetését a Fidesz-KDNP elutasítja

- jelentette ki a politikus.

A Fidesz-KDNP szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nemzeti határok, kultúra, valamint szokások védelmére.
"Egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló Európában szeretnénk élni" - mondta, úgy összegezve a migrációs álláspontjukat:

Európa maradjon az európaiaké, kerítéssel védjük a határainkat!

"Minden ember védi a házát kerítéssel, és nem azért, mert a kerítésen kívül lévőket gyűlöli, hanem azért, mert a kerítésen belül lévőket szereti" - fogalmazott.

Kocsis Máté az európai parlamenti választás tétjének nevezte, hogy azok a pártok és vezetők legyenek többségben az EU-ban, akik nem akarnak több migrációt, akik nem bevándorláspártiak és akik nem támogatják a Soros György által megfogalmazott elképzeléseket.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a tanácskozás napirendjén szintén szereplő családvédelmi akciótervről beszélt, hangsúlyozva:

az akcióterv nem csupán a családokat segíti, hanem a demográfiai helyzetet is javítja.

A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak – mondta. Megdöbbentőnek nevezte ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

Kocsis Máté azt közölte a családvédelmi akciótervről, hogy

várhatóan négy törvényt érint majd a kormányzati javaslatcsomag.

Módosulni fog a költségvetési és az egészségbiztosítási törvény, a munka törvénykönyve, valamint az adótörvények, a módosítási indítványokat pedig rövidesen, akár még februárban benyújthatják.

A Kétfarkú Kutya Pártnak a családvédelmi akcióterven való viccelődését

ízléstelennek, az édesanyákkal szemben bántónak minősítette.

Kiemelte továbbá: az ország gazdasági helyzete lehetővé teszi a családvédelmi akciótervet. Megjegyezte, arra készülnek, hogy

még a nyári szünet előtt elfogadják a jövő évi költségvetést.

Így az Országgyűlés június 15-e - a rendes ülésszak vége - után várhatóan még közel egy hónapig dolgozni fog.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak az ellenzék részéről a tavaszi ülésszak első napján, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: a Fidesz-KDNP az ország kormányzásával akar foglalkozni a parlamentben, és nem fog felülni az ellenzék esetleges provokációjának.

Kocsis Mátét megkérdezték arról a kiszivárgott hangfelvételről is, amelyen a Jobbik médiatanácsadója "far-hát kommandónak" nevezte azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak.

A kormánypárti politikus azt felelte:

Ez a Jobbik igazi arca, a Jobbikról nem először derül ki, hogy lenézi az időseket, a nyugdíjasokat

– mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Soros György napokban megjelent írásáról Kocsis Máté azt mondta: "Soros György gondolatai az unió döntéshozatala során diktátumokká válnak,

ez az, amivel szemben fogalmazzuk meg a saját álláspontunkat".

Azzal kapcsolatban, hogy Franciaországban az iskolákban anya és apa helyett szülő 1-et és szülő 2-t kell használni, Kocsis Máté azt mondta, szomorúnak és sértőnek is tartja ezt a szülőkre nézve, Harrach Péter pedig egy ideológia zsákutcájaként értékelte a hírt.

 

És ezeket olvastad már?