Létrehozva: 2016.05.31.

A brit trónörökös, Károly herceg mától magyarul köszön új birtokán!

Károly herceg a székelyföldi Zalánpatakon csak Charlie, aki még a medvétõl sem fél.

Károly herceg hosszú idő után a mai napon végre, Erdélybe, imádott

zalánpataki birtokára érkezett.

Persze előtte - talán a formaság kedvéért - állami vezetőkkel is tárgyalt a román fővárosban,

de a hivatalos programokat minél előbb letudva sietett a kis magyarok lakta  faluba, ahol saját háza van.

De hogy is keveredett ide a brit trónörökös?

Károly herceg 2006-ban kapott az erdélyi Kálnoky gróftól meghívást, annak miklósvári vendégházába. A csoda szinte azonnal megtörtént: Károly beleszeretett az érintetlen erdélyi tájba. Hogy ez pusztán a hely szépségének, vagy inkább a  brit királyi család  egyes magyar őseinek köszönhető, nem tudni. Egy azonban biztos: Károly attól az évtől hazajár a magyar ajkúak közé, akik nemes egyszerűséggel csak azt vallják: van egy hercegük. Arról pedig, hogy Károly, vagy ahogy a helyiek hívják, Charlie, hogyan éli mindennapjait zalánpataki birtokán, maga az ottani intéző beszélt  a %RIPOST% munkatársának.

„Rögtön megtetszett neki a vendégházak ötlete, és bár kevesen tudják csak, a herceg hatalmas természetvédő, nagyon érdeklik például a vadvirágok, amikből itt rengeteg nő. Csak az orchideákból hétfélét számoltunk össze, a legritkább a papucsvirág. A hercegnek a birtokain kívül 17 hektárnyi kaszálója is van, ezeket azért vásárolta, hogy tanulmányozhassa a virágokat, illetve hogy így megvédje a kaszálókat, hogy ne váljanak iparszerűen művelt mezőgazdasági területté” – mesélte az intéző, aki azt is elárulta, hogy Zalánpatak környékén rengeteg a medve, de a herceg nem fél tőlük, imád a hegyoldalban sétálgatni.

A falubelieknek csak Charlie

A herceget Zalánpatakon csak Charlie-nak szólíják. Még az intéző is így veszi fel a telefont: „Charlie herceg vendégfogadója”.

Nem tiszteletlenség ez, maga a herceg is így írja alá a vendégkönyvet: Charlie. Talán ezzel van az is összefüggésben, hogy sosem családjával, vagy feleségével, Kamillával érkezik erdélyi birtokaira. Ez az ő birodalma, ahol elbújhat a világ szeme elől, és azt csinálhat, amit csak akar.

„Mindig egyedül jön. Végigmegy a falun, magyarul köszön, azt mondja:, ’Jó napot!, és mindenkihez van egy kedves szava, mindannyiunkkal kezet fog.

Néha látjuk, ahogy sétabotjával megy a hegyoldalon. Még a szénégetőkhöz is kijár, pedig ők aztán tetőtől-talpig feketék” – nyilatkozta az egyik helybeli férfi, aki elmondása szerint már háromszor is kezet rázhatott a herceggel.

A magyar ősök

Talán csak kevesen tudják, hogy Károly herceg ereiben magyar vér csörgedez. Édesanyja, II. Erzsébet szépanyja ugyanis az 1812-ben, Erdélyben született Rhédey Claudia, aki egy bécsi bál alkalmával beleszeretett Württembergi Sándor hercegbe. A szerelemből hamarosan frigy lett, majd három gyermekük született.

Egyik fiuk, Ferenc benősült az angol királyi családba, Mary Adelaide hercegnőt vette feleségül. E frigy elsőszülöttje, Mary Victoria, 1893-ban a walesi hercegnek, a későbbi V. Györgynek esküdött örök hűséget. Az ő fiuk, VI. György király Marina görög hercegnővel kötött házasságából született Erzsébet, Károly édesanyja, így Rhédey Claudia révén az angol királyi háznak magyar felmenői is vannak. Talán ebből is fakad Károly herceg Erdélyhez való vonzódása.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-