5 éve

Így néz ki most Göncz Árpád sírja, két éve hunyt el

Az egykori államfõt az Óbudai temetõben helyezték örök nyugalomra, sírja az életét is jellemzõ szerénységre utal. Halálának évfordulóján szobrot avattak Óbudán, korábbi lakása közelében.

Mindenkit megrendített Göncz Árpád köztársasági elnök 2015-ös halála. A volt államfő 94. évében, október 6-án hunyt el, az Óbudai temető 16-os parcellájánál temették el családja, tisztelői és közjogi méltóságok részvételével.

Arról akkor a %RIPOST% is beszámolt, hogy a szertartás után gyászolók ezrei helyezték el Göncz Árpád sírjára az emlékezés virágait, de a mai napig rengetegen látogatják meg a köztiszteletben álló politikus sírhelyét.

A család egy nagyon szerény, ám rendezett sírhelyet alakított ki, ez méltó módon tükrözi mindenki Árpi bácsijának személyiségét

- mutatott rá Göncz Árpád sírjára az óbudai temető gondnoka, aki felhívta a %RIPOST% fotósának figyelmét a kihelyezett padra is, amire bárki leülhet, aki hosszabb ideig adózna Göncz Árpád emlékének.

Szobrot kapott Göncz Árpád
Az egykori államfő halálának második évfordulóján szobrot is avattak Óbudán: pénteken 13 órakor, az Egyetem Parkban leplezték le Göncz Árpád mellszobrát. A megjelenteket a kezdeményezők nevében Gulyás András köszöntötte, beszédet Gönczöl Katalin és Bojár Gábor mondott. Fellépett az eseményen Koncz Zsuzsa, Bródy János és Jordán Tamás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!