Létrehozva: 2015.12.13.

13 éves menyasszony - 70 éves vőlegény

A gyermekek házasságba kényszerítése az iszlámban, egyre jobban aggasztja a migrációval érintett világot.

“Idegen kolostorba ne akard bevezetni a saját rendtartásodat.” Ez egy régi orosz mondás, de az Európát elözönlő muszlimok részint nem ismerik, részint nem is érdekli őket. Pedig ma még csak a kezdetét látjuk mindannak, ami a két kultúra és gondolkodásmód különbözőségéből fakad.

A kiskorú gyermekek házasságba kényszerítése Európában pedofíliának, bűncselekménynek minősül. A muzulmán világban (ha nem is mindenhol), ez a kérdés fel sem merül.

Ausztráliát ez a népvándorlás nem, vagy alig érinti, egy ottani vezető napilap mégis hosszú cikket szentelt a témának, mert több konkrét ügyről hullott le a lepel.

A hatóságok kijátszására a kislányokat mindig kivitték az országból, utána valamelyik muszlim országban házasságba kényszerítették, majd amikor sikerül teherbe ejteni a kislányt, visszatértek vele magukkal hozva az új férjet is.

Az ausztrál hatóságoknak nem volt más lehetősége, mint elfogadni a muszlim pap által megszentelt és a mohamedán ország jegyzője által törvényesített házasságot. Csupán egy esetben a sikerült a bíróságnak semmissé tennie a Pakisztánban megkötött házasságot és megtiltotta a gyermekgyalázó férj Ausztráliába történő látogatását.

Mivel még eddig nem volt szükség az ilyen eseteket szabályzó törvények meghozására, ezért Ausztráliában büntetés sem létezik a kisgyermeket házasságba kényszerítő szülök elítélésére. Az új szövetségi főügyész, Nicola Roxon 15 évig kiszabható büntetést kirovását javasolta azok számára, akik zsenge kislányokat házasságba kényszerítenek.

Nemrég a BBC által készített, Jemenben forgatott dokumentumfilmben bemutatták a mohamedán kultúrákban (főleg Jemen, Pakisztán, Afganisztán) mindennaposan előforduló, egészen fiatal gyereklányok erőszakos összeházasítását a náluknál jócskán idősebb férfiakkal. Az egyik kislány mindössze tíz, míg a másik 11 éves volt mikor férjhez adták és meggyalázták.

Egy családfőt is megkérdeztek, akinek a lánya tíz évesen lett kiházasítva. A mélyszegénységben élő apa elmondta, hogy 60 fontot kapott lányáért és a valóban sokkoló körülmények között élő családnak ez nagy pénzt jelentett. Jemenben a hivatalos törvények csak 15 évtől engedélyezik a házasságot, de ezt senki nem tartja be.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

borsonline.hu

"Félünk" – Aggasztó jeleket vettek észre Lajos hercegen, egyre jobban hasonlít Harryre?

vg.hu

Hatalmas bajban Ukrajna, az oroszok még az amerikai fegyverek érkezte előtt áttörhetnek

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-