RIPOSTER

1,1 milliárdot visz a Viszkis, legálisan

Most több pénzt kap a Viszkis, mint amennyit bankrablásaiból annak idején Ambrus Attila kasszírozott. Hiába, drága dolog a film, de ha bejön a nézőknek, akkor az ár sokszorosát hozza vissza egy-egy sikerprodukció. A visszavonult bankrabló sztoriját 2017-től vetítik majd a mozik.
  • Szerző: F. G.

A Filmalap 1,1 milliárd forintos támogatásával készülő film sikerére a már évek óta Amerikában dolgozó Antal Nimród személye a garancia, aki idehaza a Kontroll című filmmel tette le a névjegyét.

 

A valódi eseményeket fikciós elemekkel keverő Viszkis Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteinek bemutatására is vállalkozik. A sztori kialakításához segítséget nyújtott Ambrus Attila is, akivel Antal Nimród még 2013-ban véletlenül találkozott egy vásáron, ahol az egykori bankrabló saját kerámiáit árulta.

A film, a rendező szándéka szerint, az 1967-ben bemutatott Bonnie és Clyde, vagy az 1972-es A keresztapa című filmklasszikusokhoz hasonlóan fog betekintést nyújtani a bűnözés különös világába.

 

 

Johnny Depp helyett Szalay Bence "viszkizik"

A Viszkis rabló sztoriját Dobray György is tervezte filmre vinni, de sokszoros próbálkozás után sem sikerült összehoznia a hozzá való anyagi hátteret. A rendező 2003-ban vágott bele a film előkészítésébe, és 2012-ben az indexnek nyilatkozott formálódó terveiről. Az interjúban határozottan cáfolta a pletykákat, hogy Johnny Depp alakítaná a Viszkis figuráját.

Meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülések szerint az Antal Nimród filmben a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatója, Szalay Bence fogja játszani a Viszkist.

És ezeket olvastad már?