Létrehozva: 2016.03.19.

Szalait nem lehetne végre elfelejteni?

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a Ripost.hu-nak. Bloggerünk ezúttal a fociválogatott horvátok elleni keretét véleményezi.

Néha érezhető, hogy tolakodik a tavasz, és a nap próbálja magáról lerúgni a vastag téli paplant. A migránsok torlódnak, Amerika elnököt választ, Magyarország pedig az Eb-re készül. Mindenki mocorog, mindenki tekergeti a télbe fásult ízületeit, a játékosok Telkiben, a szurkolók női vízilabda meccsen hangolnak.

A kapitány kihirdette a keretét, és személy szerint nekem nem volt benne olyan hatalmas meglepetés. Vegyük is sorra őket!

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)

Kapusposzton semmi meglepő, és azt mondom, hogy ott elég stabilak vagyunk. Király Gabi első számú kapus, mögötte Bogdán Ádám, aki teljesen vakon volt az elmúlt hónapokban, így Dibusz előreléphet. Gulácsi az új név, bár én helyette a Michelin-csillagos Megyerit rángattam volna be…

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Pintér Ádám (Ferencváros)

A védőknél kemény a feladat, és mindenki tudja, hogy az Eb-n rajtuk lesz a legnagyobb nyomás. A Kádár-Lovrencsics duónál jobbat és összeszokottabbat senki nem talál a magyar állampolgárok között, ők a szélen megoldják. Belső poszton meg nagyon függ attól, hogy Juhász Roli milyen állapotban lesz.

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)

A középpályával sem tudok nagyon vitatkozni, mert ha a szívünkre tesszük a kezünket, ennél sokkal jobbat mi sem tudunk összeállítani. Kleinheisler Laci bebizonyította, hogy ott a helye, továbbá Elek Ákos stabilitása, Nagy Ádám technikája, Stieber Zoli sebessége, és Gera Zoli isteni segítsége jó kombináció lehet az Európa-bajnokságon is.

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (Al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

Ezzel sem tudunk vitatkozni. Ja, nem! Böde Dani? Még szép! Nikolics? Ne viccelj, lengyel gólkirály… Némóka? Ugyanott folytatja Katarban, ahol a Kansasnél abbahagyta, jöhet! Priskin Tomi? Ha őt kihagyná, forradalom lenne.

De itt van ez a fránya Szalai… Ez a jóember, aki hatalmas reményekkel indult, de a sérülése óta semmit nem tudott felmutatni, és mindegyik kapitány elpazarol rá egy helyet a keretből. Nem akarok hazabeszélni, de előbb hívnám meg az Eb-keretbe Mervó Bencét, mint a Szalait. Sőt, a Kabát Petit hamarabb behívnám, mint Szalait.

Na mindegy, reméljük, az Eb-n majd Szalai góljával jutunk tovább és akkor befogom a pofám.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország drámai bejelentése a háború jövőjéről

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

magyarnemzet.hu

Elutasították Ilaria Salis kérelmét, marad a magyar börtönben

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-