MANI

Spóroljon energiát az MVM Optimummal! (X)

Az MVM számos kényelmi, környezetbarát és pénztárcakímélő szolgáltatást kínál többmillió ügyfele számára országszerte.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az MVM Csoport részeként az MVM Optimum Zrt. feladata, hogy összefogja és kibontakoztassa a hagyományos közműszolgáltató szerepen túlmutató új üzletágakat. Ennek keretében az MVM Optimum Zrt. az innovatív megújuló energiaforrás felhasználási megoldásokon alapuló termékek piacán van jelen és célja, hogy feladatainak megvalósítása során szoros kapcsolatot építsen ki a hazai startup közösséggel, felkarolja és támogassa az energetikához köthető értékes és innovatív ötleteket, kezdeményezéseket.

Modern, újító vállalatként, fiatalos csapatával, sokévnyi energetikai tapasztalattal azon dolgozik, hogy környezettudatos, költséghatékony és versenyképes megoldásokat találjon korunk energetikai kihívásaira. Tudásának és szakértelmének segítségével hozzájárul a lakossági, üzleti és önkormányzati ügyfelek energiaellátásának korszerűsítéséhez, a villamos- és hőenergia felhasználásuk racionalizálásához, valamint az energiahatékonyságot növelő fejlesztési céljaik megvalósításához.

Az MVM Optimum lakossági napelemes szolgáltatása az egész ország területén elérhető. A szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek a napelemes rendszer telepítésével villamos energia felhasználásuk jelentős részét, vagy akár teljes egészét közvetlenül a megújuló, zöld energiaforrásból fedezhetik. Az MVM Optimum kulcsrakész napelemes rendszere családi és társasházakra többféle finanszírozási konstrukcióban érhető el ügyfelek számára és már a 2021-22 évekre meghirdetett otthonfelújítási program keretében nyújtott állami támogatás is elérhető.

Fotó: MVM Optimum Zrt.

A társaság üzletpolitikájának fő alappillére a digitalizáció, valamint az átlagon felüli ügyfélélmény biztosítása. Az OPTI névre keresztelt szimulátor segítségével igyekszik az ügyfeleket professzionális módon támogatni az energiahatékonysági és egyéb energetikai döntéseikben, akikkel partneri viszony kialakítására, hosszútávú együttműködésre törekszik, mely során mélyrehatóan ismeri meg a működési jellegzetességeket, energiafogyasztási szokásokat, így olyan egyedi energetikai megoldásokat dolgoz ki számukra, amelyek illeszkednek jövőbeli céljaikhoz.

A környezetvédelmi előnyökön túl a napelemes rendszer üzemeltetése gazdasági előnyt is jelent az MVM lakossági ügyfelei számára, hiszen a hatályos jogszabályi környezet által biztosított szaldó elszámolás megteremti annak lehetőségét, hogy akár nullára csökkentsék éves villamos energia költségeiket. Az MVM Optimum napelemes szolgáltatása olyan teljeskörű kivitelezést jelent, amelyben a műszaki felméréstől az üzembehelyezéshez szükséges minden eszköz telepítésén keresztül, az engedélyek beszerzéséig a teljes folyamatot a társaság végez.

A végfelhasználók számára a megújuló energiaforrások közül ma a napenergia hasznosítása a legkényelmesebb és legelterjedtebb. Az MVM által telepített, a közcélú villamos hálózattal párhuzamosan működő napelemes rendszerek napelem modulokból, inverterből és egyéb villamos berendezésekből, valamint a rögzítésre szolgáló tartószerkezet elemeiből állnak. A napelemek a rájuk érkező napsugárzást egyenárammá alakítják, míg az inverter feladata, hogy az egyes napelemek által termelt egyenáramot a háztartási eszközeink által hasznosítható, a hálózati villamos energiával megegyező minőségű váltakozó árammá alakítsa át.

Az MVM Optimum Zrt. egy olyan – a potenciális ügyfeleinek igényét kiszolgálni és döntéseiket segíteni képes – digitalizált platformmal rendelkezik, amely a különféle teljesítmény igényeknek megfelelő, skálázható termékvonalakkal, és komplex – felhasználói elvárásokhoz illeszkedő és megfelelő felhasználói élményt nyújtó – end-to-end szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. Az ügyfelekkel közösen kiválasztott energetikai és telekommunikációs komponensek esetén a legmagasabb minőségi elvárások mellett különös gondot fordít rendszereinek műszaki felkészítésére a jövő energetikai és ellátási modelljeihez való illeszkedés érdekében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?