POLITIK

Zéró toleranciát sürget a kormány a bűnözőkkel szemben

A kormány reagált a győri gyermekgyilkosság során kialakult problémákra – jelentette ki az igazságügyi miniszter a családjogi civil munkacsoporttal való egyeztetés során.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Varga Judit emlékeztetett, tovább szigorítanák a gyermekvédelmi jelzőrendszert és a feltételes szabadlábra bocsátás feltételeit. Erről korábban már jogszabályjavaslat is született. A miniszter hozzátette, a kormány továbbra is zéró toleranciát sürget, és a bűnözők helyett az áldozatok védelmében kíván kiállni.

Varga Judit elmondta: a nők, a gyerekek, a családok védelmének további erősítése érdekében a kormány szeretné elősegíteni az együttműködést a védelmi rendszerben résztvevő különböző – állami és nem állami – szervezetek között. Ez a célja a civil szervezetek képviselőinek részvételével megtartott csütörtöki ülésnek is – tette hozzá.

Az első feladat az érintett szervezetek jobb együttműködésének, az áldozatokhoz való empatikus hozzáállásnak és az információáramlásnak a javítása – közölte. Azért is szükség van erre, hogy az érintettek tisztában legyenek azzal, hová fordulhatnak segítségért. Főként a gyermekvédelmi jelzőrendszer működése, a kapcsolati, családon belüli erőszak, a kapcsolattartás és a jogellenesen külföldre vitt gyerekek hazahozatala terén keresik a különböző intézmények, szervezetek közötti jobb koordináció lehetőségét – mondta Varga Judit.

A minisztérium a [email protected] e-mail címre várja az ezzel a témával kapcsolatos javaslatokat.

címkék:
És ezeket olvastad már?