Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.09.

Zaklatták a híres magyar színésznő lányát a színművészetin

Papadimitriu Athina megdöbbentő vallomást tett az RTL Klub Reggeli című műsorában – írta a Femina.hu. A színésznő elárulta, hogy a ma már ismert színésznőkként dolgozó Anna és Nóra lánya után a legkisebb gyereke, Réka is jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, akit szexuálisan zaklattak és megaláztak a felvételin.

Az én gyerekemet egy nő zaklatta felvételi közben. Fel is hívtam a rektort, beszéltem vele. Ő nem volt jelen, hüledezett, azt ígérte, utánanéz.

Aztán azt hallottam, ez nem újdonság, és nem csak az én gyerekemmel történt. Könyörgöm, egy 18-19 éves, kiszolgáltatott gyerekkel...

És nem értem, mit akart elérni. Hallottam olyan esetről, hogy valakit elkezdett vetkőztetni, erre az jól megpofozta, de az én gyerekem jól megijedt és befeszült – mondta Papadimitriu Athina.

Beszélt arról is, hogy Réka lányát nagyon megviselte az eset, hazafelé az autóban is arra panaszkodott, hogy még mindig magán érzi a zaklatás nyomait, este pedig tetőtől talpig, sokáig fürdött, a viselkedése pedig zavart volt. Papadimitriu Athina először úgy gondolta, nem hagyja annyiban a dolgot, de aztán belegondolt, hogy a két idősebbik lánya rosszul jöhet ki a dologból, ezért tanácstalanná vált, főleg, miután megtudta, hogy a lányával történtek nem számítanak egyedi esetnek.

Én annyira kivoltam, fűnek-fának mondtam, hogy ez borzasztó, nem is lehet elképzelni.

Menjen oda, lökdösse, rugdossa, ha azt hiszi, hogy abból kiderül valami, ha valakit egy Shakespeare-monológ közben hátba rúgnak. Nem értem, mire megy ki? Hogy ezekkel a színészekkel utána bármit meg lehessen csinálni? Hogy a rendezők azt csinálhassanak velük, amit akarnak?

- mondta ki Papadimitriu Athina, akit az eset felelevenítése is nagyon feldúlt.

Mindez Gothár Péter szexuális zaklatási ügye miatt különösen fontos. Ellene a Színművészetin is vizsgálat zajlik, ám ennek a vizsgálatnak az eredménye nem Gothár, hanem a Színművészeti jövőjét kell befolyásolja. Természetesen a Színművészeti védekezése nem elfogadható, miszerint nem tudtak a zaklatásról. Máté Gábor egyszerre a Katona József Színház igazgatója és a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik vezetője. Máté Gábor viszont egy éve tud Gothár zaklatásáról, mégsem csinált semmit. Sem mint Katona-vezető, sem mint Színművészeti-vezető. Egyébként, mint többször elmondtuk, Máté Gábor mellett Ascher Tamás, a Katona főrendezője és a zaklató, Gothár Péter, a Katona rendezője egyúttal a Színművészetin is páratlan hatalommal rendelkezett, illetőleg Máté Gábor és Ascher rendelkezik is mind a mai napig. Gothár egyetemi tanári sorsa abban a pillanatban eldőlt, hogy kitiltották a Katonából, és ezt a kitiltást elfogadta, tulajdonképpen elismert egy szexuális zaklatást. Egyértelmű, hogy nem taníthat egy egyetemen éppen hogy csak felnőtt fiatalokat olyan ember, akit ilyen súlyos cselekményen érnek. Fel sem merülhet, hogy Gothár Péter a Színművészeti Egyetem oktatója maradhat. Ha Gothár mégis tovább taníthatna, akkor a Színművészeti vezetésének ki kell jelenteni a leendő hallgatók felé: olyan helyre felvételiznek, ahol a vezetőknek semmi baja nincs azzal, ha szexuális zaklató van a tanárok között. Sőt, még a felvételin is zaklathatják őket. Papadimitriu Athina mindezt egyébként 2017-ben mondta el a kereskedelmi tévében, szavai azonban most még az eddigieknél is hangsúlyosabbak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korlátozást vezet be az OTP májustól, ez az oka

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra