INSIDER

Veronai busztragédia: kiborultak a hozzátartozók a fejleményektől

Egy 44 oldalas szakértői vélemény miatt forranak az indulatok, a hozzátartozók szerint ugyanis kétes dolgok szerepelnek benne.
  • Szerző: Ripost

Az olasz Corriere della Sera olasz napilap közölte elsőként annak a szakértői véleménynek néhány részletét, amit a veronai busztragédia egyik vádlottjának, Varga Jánosnak az ügyvédje nyújtott be a bíróságra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Verona, 2016. január 21.

A tragédia áldozatainak hozzátartozói Facebookon, a Verona Angyalai oldalon adtak hangot a dokumentumról alkotott véleményüknek. Azt írták, hogy a 44 oldalas szakvélemény csak annak bizonyítására született, hogy a buszt a tragédia pillanatában nem az ügyészség által megvádolt Varga János vezette, hanem a tragédiában elhunyt kollégája, Kalmár Zoltán.

A szakvélemény már szeptember első napjaiban elkészült, de a hozzátartozók csak egy hete értesültek létezéséről. A szakvélemény szerint az elhunyt Kalmár Zoltán a tragédia idején a vezető ülésben ült. Állításuk szerint a busz az eddig ismertekkel ellentétben még egy alkalommal megállt az utolsó ismert megálló és a tragédia helyszíne között. A szakvélemény ezt egy tanú állításával is próbálja alátámasztani. A szakvélemény eddig megismert részletei több helyen felvetik az olasz ügyészség munkájának hiányosságait.

A hozzátartozók szerint az a tény is elgondolkodtató, hogy a vádlott Varga János, miután az ügyészség vádat emelt ellene, az olasz hatóságokhoz fordult egy hivatali ügyvéd kijelölésének kérelmével, dokumentumokkal támasztotta alá, hogy anyagi helyzete nem teszi lehetővé egy ügyvéd megfizetését. Ám anyagi helyzetében olyan nagy mérvű változás következett be, hogy közvetlenül a tárgyalások megkezdése előtt, felmondva a kijelölt ügyvéd megbízását egy olyan ügyvédet bízott meg akinek a megfizetéséhez komoly anyagi háttér szükséges.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?