KÜLFÖLD

Vége a várakozásnak: a kamerák előtt esik egymásnak a két elnökjelölt

Kedden rendezik az amerikai elnökválasztási kampány egyik legfontosabb eseményét, az elnökjelöltek első tévévitáját. Az egyébként is feszült hangulatot tovább tetézi, hogy pár nappal a vita előtt sárdobálásba kezdett Donald Trump és Joe Biden.
  • Szerző: Ripost

Az amerikai választásokat általában három tévévita előzi meg, ezek pedig nagyban befolyásolhatják a későbbi voksolás kimenetelét. A hírek szerint a demokraták 77 éves jelöltje, Joe Biden a végsőkig küzdött azért, hogy sikerüljön a hagyományoktól eltérni, és ne rendezzék meg az élő vitát. Nem is csoda az ijedtség, mivel a politikai elemzők túlnyomó többsége arra számít, hogy Donald Trump a vita során feltörli a padlót Bidennel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több millió amerikai fogja élőben nézni az elnökjelölti tévévitát.
Fotó: Fotó: Getty Images

A republikánusok által csak „álmatag Joe-nak” csúfolt demokrata politikus köztudottan nem a legjobb szónok, pár nappal ezelőtt azzal vádolták meg, hogy a beszédeit rendszerint a fülébe rejtett súgóval tartja, sőt még az élő interjúk során is ehhez folyamodik annak érdekében, hogy nehogy valami sületlenséget mondjon.

Az erről szóló pletykák akkor kaptak nagyobb figyelmet, amikor Joe Biden az erről szóló híreket nem cáfolta hivatalosan. Természetesen a demokraták mindent megtettek, hogy gyorsan eltereljék az emberek figyelmét erről a botrányról, és a New York Times már a hétvégén arról cikkezett, hogy Donald Trump az elmúlt években alig fizetett adót. Az amerikai elnök totális fake news-nak nevezte a felvetést, és közölte, hogy amint lezárják a vele kapcsolatos vizsgálatokat, azonnal nyilvánosságra fogja hozni az adóbevallását. Trump egyébként felszólította ellenfelét, hogy a tévévita előtt végeztessen el egy drogtesztet, mivel a republikánusok meggyőződése szerint valamilyen doppingteszttel készül Biden a műsorra.

A Demokrata Párt tisztában vele, hogy mekkora jelentősége van a vitának, mivel négy évvel ezelőtt ez volt az egyik oka annak, hogy Hillary Clinton elvesztette az akkori választásokat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?