POLITIK

Varga Judit: Bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak – erről számol be az Origo.
  • Szerző: Ripost

Az ülésen rengeteg téma merült fel, és Magyarország minden kérdésre kimerítő választ adott.

Az eredetileg három órásra tervezett meghallgatás csak alig két óra hosszan tartott, számos tagállam részéről nem volt a vita során miniszteri, csak alacsonyabb (államtitkári, vagy nagyköveti) szintű képviselet.

A mostani meghallgatás apropója az volt, hogy Magyarországgal szemben korábban elindították a 7. cikk szerinti eljárást. A bizottság képviseletében eljáró Frans Timmermans rövid felszólalását követően tíz tagállam részéről hangzott el hozzászólás.

Varga Judit igazságügyi miniszter a meghallgatást követően arról beszélt, hogy a bevándorláspártiak bosszúhadjárata volt a meghallgatás.

A mostani támadás több mint egy évvel ezelőtt kezdődött, de az igazi oka, hogy Magyarország és a magyarok 2015 óta nem hajlandóak engedni a bevándorláspárti politikának. A hétfői meghallgatáson tételesen cáfoltunk minden vádat az ország ellen – hangsúlyozta a miniszter.

Az ülés után Frans Timmermans arról beszélt, hogy ajánlásokat nem fogalmaztak meg Magyarországgal szemben, hanem újabb meghallgatások lesznek majd. Az újabb meghallgatások konkrét időpontjáról nem beszélt.

A felszólalások és kérdések között az igazságszolgáltatás, a magyarországi médiahelyzet, az MTA kutatóhálózatának átszervezése, a GRECO-ajánlásoknak való megfelelés, a korrupcióellenes intézkedések, természetesen a Stop Soros törvénycsomag vagy a menedékkérők jogai szerepeltek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?