Létrehozva: 2020.06.01.

Vadonatúj migránstábor, amit aztán gyorsan el is tüntettek

Hogy mire jó ez az egész, senki nem tudja. Párizs egyik parkjában egy NGO váratlanul felhúzott egy migránstábort, legalább ötven-hatvan sátrat.

Amilyen hirtelen felhúzták, olyan gyorsan meg is szüntették a francia fővárosban létesített migránstábort, az embereket befogadó központokba vitték, a sátrakat pedig lebontották. Az egyik migránsmentő szervezet vezetője szerint azonban egyre több menekült van az utcán.

Nem állt sokáig a Párizs egyik nevezetessége, a Villette tőszomszédságában telepített 54 sátorból álló migránstábor. Miután egyik napról a másikra a környék lakói arra ébredtek, hogy a park mellett csaknem 60 sátor áll, melyet főleg afrikai származású menekült családok foglaltak el, egy nap múltán pedig már hűlt helyét találták a tábornak, ugyanis azt villámgyorsan felszámolták. A lakóit, mintegy 80 embert, köztük nőket és gyerekeket buszokkal elvitték egy migránsokat befogadó központba, a sátrakat pedig szétszedték.

Ile-de-France régió prefektúrája a sajtó kérdésére elmondta, hogy feltétel nélküli ideiglenes menedéket kaptak a családok, akiknek nem kell attól tartaniuk, hogy az utcára kerülnek, mivel a moratóriumot meghosszabbították július 10-ig – írja a 20 minutes hírportál.

Florent Boyer, a tábort felállító Utopia56 elnevezésű migránsmentő szervezet vezetője elmondta, hogy csak ilyen provokatív akciókkal lehet felhívni a hatóságok figyelmét az általuk szerinte elfelejtett emberekre. Örül a gyors megoldásnak, hiszen a szervezet már hetek, hónapok óta jelezte a városvezetésnek és a prefektúrának a problémát, most végre egy nap sem kellett ahhoz, hogy megoldást találjanak a helyzetre.

Pierre Henry, a France Terre d'Asile migránsokat segítő egyesület vezetője azonban elmondta, hogy a menekültek ügye szerinte továbbra sem megoldott, mivel jelenleg is mintegy 320 ember van az utcán Párizsban és Seine-Saint-Denis-ben és egyre többen lesznek a jó idő közeledtével, hiszen három héttel ezelőtt még csak 150, az utcán élő menekültről volt tudomásuk.

A kerület polgármestere, François Dagnaut azért nem örült az akciónak, mert szerinte

felelőtlenség volt a drogosok találkozóhelyének közelébe telepíteni a tábort, a kábítószeresek törzshelye, Stalingrad ugyanis csupán pár száz méterre van a tábor helyétől.

Segélyszervezetek szerint 1500 és 3000 közé tehető azon bevándorlók száma, akik a fővárosba vezető utak mentén táborozva arra várnak, hogy a prefektúra menedékkérőként regisztrálja őket.

A prefektúra szerint a táborozás a bűnözői csoportok kialakulásának egyik melegágya, és gyakoriak a tömegverekedések is a migránsok között, valamint veszélyt jelentenek az autósok és a környéken lakók számára is.

A rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályozták , hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így egy ideig gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a rendőrség a letelepedésüket. A belügyminisztérium a közelmúltban újra ígéretet tett arra, hogy minden táborhelyet felszámol a fővárosban, ezt azonban eddig nem sikerült minden tekintetben teljesíteni.

Elvileg a rendőrségnek kell gondoskodnia arról is, hogy a migránsok ne térhessenek vissza az elhagyott táborba vagy ne létesíthessenek újat. Az örök körforgás megállítása érdekében Emmanuel Macron francia elnök tavaly a bevándorlók laza kezelésének megszüntetését ígérte, de a jelek szerint ígéretét képtelen volt betartani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok