POLITIK

Most érkeztek a fotók: Megdöbbentő, mik úsztak ki a Dunából

Az állatok lakmározni indultak a túlpartra, ám egy kutya megzavarta őket, így ismét a vízbe kényszerültek.
címkék:
  • Szerző: angie

Múlt pénteken megható jelenetnek lehettek szemtanúi a Szentendrei-szigetről Leányfalura tartó komp utasai. Először csak három pontot láttak úszni a Duna vízén, de nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki, mígnem, a komp kapitánya távcsövet ragadott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Böszörményi Zoltán / Ripost

Ekkor derült ki, hogy három vaddisznóról van szó, amik épp a túlpartra igyekeztek átjutni. Az állatokról fotó is készült, az egyik utas a Borsnak elárulta, a hajón mindenki szurkolt a kimerült vaddisznóknak.

„A Szentendrei-szigeten, Surányban lakom. Pénteken korán reggel kishajóval utaztam át a szentendrei Duna-ágon Leányfalura. Feltűnt, hogy Vác felé nézve a víz felszínén 3 kis pontot látok, amik a leányfalui part felé közeledtek, majd eltűnnek a fák között. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, de két órával később, amikor Leányfaluról visszafelé utaztam a kishajóval, ismét láttam a három kis mozgó pontot. Érdekes volt, hogy ismét a szigetről, Leányfalu felé úsztak” – kezdte Zoltán, akit nem hagyott nyugodni a dolog, így a hajókapitánynál érdeklődött. Elsőre vicces választ kapott, míg végül mindenki megdöbbent.

Fotó: Böszörményi Zoltán / Ripost

„Egy borízű fickó a hajón az mondta: „Biztosan egy aligátor” – mondanom sem kell, mindenki jót röhögött. A hajóvezető inkább a Loch Ness-i szörnyre gyanakodott, de a biztonság kedvéért hozott egy távcsövet. A folyó közepénél jártunk, amikor felkiáltott: „Vaddisznók!” Ekkor eltűntek a fűzfák alatt, majd ismét megjelentek mert a part felől kutyaugatás hallatszott. A megriadt állatok ismét úszni kényszerültek, vissza a szigetre”- emlékezett vissza a férfi, aki a többi utassal együtt végig szurkolt a kimerült állatoknak.

Kimerülten érkeztek meg a partra (Fotó: Böszörményi Zoltán / Ripost)

„Kétszer, egymás után úszták át a Dunát, és végül ott kötöttek ki, ahol a hajónk. Végtelenül kimerültek voltak, ziháltak, de végül kicsörtettek a partra, fel a gátra és eliszkoltak a falu fölött északra lévő szántóföldek, kukoricásába. A kapitány szerint előtte is ott voltak. Állítólag a hegyekből, a szigetre járnak át csamcsizni. A fotót az utolsó pillanatban készítettem róluk és a Hajrá vaddisznók! címet adtam neki”

- fejezte be izgalmas történetét Zoltán.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?