POLITIK

Megfúrná a szuperkórház építését László Imre

A szexuális zaklatással vádolt, ennek ellenére a magyar ellenzék támogatásával megválasztott, az ellátás színvonalát évek óta kritizáló újsütetű kerületi polgármester, a baloldali exminiszterelnök, Gyurcsány Ferenc pártjának képviselője igyekszik megakadályozni a nagyszabású beruházást.
  • Szerző: Ripost

Évek óta dolgozik a magyar kormányzat annak a gigantikus, modern berendezésekkel és technológiákkal felépíteni tervezett kórház építésének előkészítésén, amelyet Budapest XI. kerületében, Újbudán emelnének. A program jelenleg a tervpályázatok elbírálásánál tart, Orbán Viktor miniszterelnök kormányának megbízottja, Bedros J. Róbert nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan kihirdetik, ki tervezheti meg a Dél-Budai Centrumkórházat.

A magyar ellenzéki pártok a 2018-as parlamenti- és a 2019-es önkormányzati választások kampányidőszakában is kiemelt témaként kezelték, hogy szerintük a magyar egészségügyben nincs elegendő kórházi ágy és megfelelően képzett, kellő számú egészségügyi személyzet.

A doktor úr nem akar új kórházat

Ennek ellenére a kerület újdonsült polgármestere, László Imre a DK-hoz közeli „Hírklikk” portálnak adott interjújában máris arról beszél, hogy megakadályozná a szuperkórház felépítését.

Arra a kérdésre, vajon „visszafordítható-e annak a szuperkórháznak a kivitelezése, amelyről korábban egyértelműen kijelentette: felesleges”, László Imre így válaszolt: „Még nem tudom, de napirenden van a megoldás keresése. Itt még egy kapavágás nem történt, csak megvásároltak egy területet, a kórházra, ha jól tudom még nem készültek tervek, a pályázat kiírása is csak nemrég került nyilvánosságra.”

László Imre a kerület vezetőjeként csak komoly anyagi áldozatok árán tehetne keresztbe a kormányzati tervek megvalósulásának, hiszen ahogy ő is mondta, a kormány már megvásárolta a helyszínként szolgáló XI. kerületi ingatlant. De az interjú arra utal, hogy erre az ellenzéki párt részéről a politikai akarat fennáll.

Ami leginkább elképesztő, hogy a korszerű intézmény felépítését éppen egy orvos ellenzi, akarja megakadályozni. Ráadásul éppen annak a DK-nak a képviselője, amely párt (és vezetője, Gyurcsány Ferenc) a legdühödtebben támadja a kormányt a kórházi férőhelyek hiányával vádaskodva.

Ennek tudatában gyanítható, hogy az újdonsült polgármester a „minél rosszabb, annál jobb” ellenzéki elvet szeretné érvényesíteni, vagyis azért akadályozná a megvalósítást, nemhogy a Fidesz-kormány alatt készüljön el egy nagyon fontos egészségügyi létesítmény.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?