Létrehozva: 2020.03.29.

Üzlet is lett a koronavírusból

Ugyan az állami tesztekért a betegeknek nem kell fizetniük, mégis lényegesen drágábban végzik el azokat, mint amennyiért a magánklinikák dolgoznak. A 80 eurós állami tesztekhez képest két szkopjei magánklinika is sokkal olcsóbban dolgozik. Ez a helyzet Észak-Macedóniában. Másutt is seftelnek már a koronavírussal.

Óriási eltérések vannak a koronavírus tesztek árai között Észak-Macedóniában. Az állami laboratóriumban 80 euróba kerül egy teszt elvégzése, míg egy szkopjei magánklinikán csak 20 euróba.

Ugyan az állami tesztekért a betegeknek nem kell fizetniük, mégis lényegesen drágábban végzik el azokat, mint amennyiért a magánklinikák dolgoznak. A 80 eurós állami tesztekhez képest két szkopjei magánklinika is sokkal olcsóbban dolgozik. A Zan Mitrev magánklinikán átszámítva 24 euróba kerül egy teszt elvégzése, tehát harmadannyiba, mint az állami laborban. Az Acibadem Sistina magánklinika pedig még ennél is olcsóbban dolgozik. Ott 20 euró körüli macedón dínárt kérnek a teszt elvégzéséért. A különbségek okáról megkérdezték újságírók Venko Filipce egészségügyi minisztert egy sajtótájékoztatón, de nem adott pontos választ a kérdésre. Ez van Oroszországban Átszámítva mindössze három dollárba kerül a csomag az automatából, amelyet egy Moszkvához közeli város, Sergiyev Posad központjában állítottak fel. A csomagban egy tekercs vécépapír, arcmaszk, szappan, fokhagyma és egy zacskó hajdina van. Voltak, akik támadták az automatát üzemeltető céget, hogy hasznot húznak a járványból, de szerintük egyáltalán nem törvénysértőek az automaták. Úgy vélik, azokat kellene szankcionálni, akik százszoros áron adják az arcmaszkokat Oroszországban. Bezzeg, aki csak wc-papírt akar venni... Jelenetet rendezett egy szupermarket pénztáránál egy 54 éves német nő, miután a koronavírus-járvány miatt bevezetett új szabályt betartva az eladók nem engedték, hogy egy csomagnál több toalettpapírt vásároljon. A rendőrök bilincsben vezették el. Kiabált az eladókkal, jelenetet rendezett, majd tiltakozásból ráült a pénztár szállítószalagjára egy 54 éves német nő, mert az egyik szupermarket alkalmazottai nem engedték neki, hogy több csomag vécépapírt vegyen – számolt be csütörtökön a német n-tv hírtelevízió honlapja. Az eset Bergneustadtban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban történt. A nő hangosan kiabálva tiltakozott az eladók beavatkozása ellen, akik ezért rendőrt hívtak. Az erőszakos vásárló kiabált, kapálózott, ellenállt a helyszínre érkező rendőrök intézkedésének is, ezért megbilincselték és előállították a helyi rendőrőrsön. Németországban a koronavírus-járvány nyomán kitört pánikvásárlások megszüntetése érdekében rendeletet vezettek be, miszerint egy ember egy alkalommal legfeljebb egy csomag toalettpapírt vásárolhat. Idehaza is próbálkoznak Magyarországon a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége figyelmeztetett. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége figyelmeztetést adott ki.

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető.”

Otthon végezhető koronavírus gyorsteszt ugyanis nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút