INSIDER

Üzemorvosok is beadhatják az oltást

Mostantól a nagyvállalatok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést azzal, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek a vakcinára regisztrált mun­kavál­lalóiknak.
  • Szerző:

A témáról Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Mi­nisz­térium mi­nisz­ter­he­lyet­tese adott hivatalos tájékoztatást egy közleményben. Ebben a politikus hangsú­lyozta: Magyarország élen jár a beoltottak arányában, a sikeres folytatás érdekében közel kell vinni az emberekhez, ké­nyelmesen elérhetővé kell tenni az oltóanyagokat. Ebben segítenek majd az üzemorvosok – adta hírül a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mostantól az üzemorvosok is segítenek (Fotó: MTI/Varga György)

Jelentkezzünk a vakcinákra!

„A járványon csak úgy kerekedhetünk felül, ha minél többen regisztrálunk és beoltatjuk magunkat. A magyar emberek ennek érdekében többféle, egyformán hatékony és biztonságos vakcina közül vá­laszt­hatnak, akár az oltás időpontját is elfoglaltságaikhoz igazítva.

Már a munkahelyünkön is beolthat az üzemorvos. Több nagyvállalat is élt a lehetőséggel Fotó: MTI

Az egészségügyi dolgozók, háziorvosok rendkívüli munkát végeztek el az elmúlt hónapokban, elsősorban nekik köszönhető, hogy ötből négy regisztrált legalább az első adagot megkapta valame­lyik oltóanyagból. Összesen több mint 4,3 millió magyar így már bizonyos szintű vé­dettséget élvez, ezzel ha­zánk a leginkább átoltott orszá­­gok közé tartozik, nemcsak Európában, hanem világszinten is” – emelte ki Schanda Tamás.

Kényelmesen a munkahelyünkről

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével ma­guk is megszervezhetik dolgozóik oltását, így tett vagy tesz például a Mol, a Suzuki vagy a Wizz Air.
A vakcinainfo. gov.hu oldalon regisztrált munkatársaik ek­ként a lehető legkényelmesebben, a napirendjükbe illeszkedő mó­don, rengeteg időt megtakarítva kaphatják meg a vakcinát, amely életet ment, és kiutat is jelent a koronavírus okozta helyzetből.

Jelezni kell a cégeknek

Fotó: MTI

Azok a vállalatok, amelyek vállalják, hogy az üzemorvosuk bevonásával megszervezik dolgozóik oltását, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál jelezhetik igényüket.
A kor­mány­hiva­ta­lokban működő megyei oltási mun­kacsoportok az éppen rendelkezésre álló vakcinákból tud­ják biztosítani a dolgozók oltásához szükséges mennyiséget. A vállalat telephelyén csak akkor valósulhat meg az ott dolgozók beoltása, ha az üzemorvos rendelője megfelel az oltóhelyekkel szemben támasztott jogszabályi követelmé­nyeknek.
Ma már bárki, aki re­gisztrált az oltásra, akár na­pokon belül is megkaphatja azt, hiszen nyitva áll az online időpontfoglaló rendszer az eeszt.gov.hu ol­dalon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?