INSIDER

Ezt gondolják a budapestiek az újranyitásról

A Metropol megkérdezte a fővárosiakat Magyarország újranyitásáról.
címkék:

Kullai Márk

„Örülök, hogy a kormány kíváncsi a véleményemre. Szerintem a fokozatos nyitást kell választania az országnak, ahogyan azt tavaly tavasszal is tettük. Elsősorban a jó idő beköszöntével a vendéglátóhelyek teraszait kell megnyitni, majd fokozatosan minden mást. Így elkerülhető, hogy a vírus ismét nagy erőre kapjon és újra korlátozni kelljen.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol

Bessenyei Józsefné

„Én a részleges nyitásnak örülnék. Ijesztőek az új számok. Biztonságosabb lenne megszűrni a külföldről érkező állampolgárokat, lényeg az óvatosság. Az oltási igazolás jó lehet ehhez, miután sokan külföldön ragadtak de meglátogatnák itthon családjukat” – fejtette ki véleményét a Metropolnak.

Fotó: Metropol

Dulai András

„Véleményem szerint ne kapjanak könnyítést a szabályok alól, akik be vannak oltva. Ők attól még hordozók lehetnek és ahogyan ismerem az emberek többségét, a másikra nem figyelnek, csak magukra. Ráadásul nehéz lenne kiszűrni a járókelők közül, hogy ki az aki mondjuk jogosan hagyja figyelmen kívül az intézkedéseket és ki az aki nem.”

Fotó: Metropol

Somogyi Bence

„A fokozott óvatosság elve alapján lenne érdemes kinyitni. Gondolnunk kell vendéglátós honfitársainkra ugyanis a megélhetés számukra jelenleg nem egyszerű. Illetve mindenki másnak is szüksége lenne már lazításra, a felgyülemlett feszültség levezetésére. Természetesen mindezt az óvintézkedések betartásával, például az asztalok közötti 3 méter távolsággal.”

Fotó: Metropol

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?