Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.07.07.

Újra teljes erővel kitörhet a járvány, figyelmeztette a briteket a WHO

Amennyiben a britek ennyire semmibe veszik az előírásokat, törvényszerűen újra ki fog robbanni a koronavírus-járvány, figyelmeztette a szigetországot az Egészségügyi Világszervezet vezető tisztviselője. A britek az újra kinyitott kocsmákban egyetlen hétvége alatt 15 millió korsó sört ittak meg. Szorosan egymás közelében, úgy, mint régen.

Dr. David Nabarro, a WHO egyik legismertebb koronavírus szakértője szerint amennyiben a britek továbbra is semmibe veszik a hatóságok előírásait például a maszkviselést vagy a távolságtartást illetően, akkor a járvány törvényszerűen újra kitör.

Bár a fertőzési számok már javulnak, Angliában 44 ezren haltak meg koronavírusban, ezzel az ország a járvány által legsúlyosabban érintettek közé tartozik Európában.

A szakértők arra figyelmeztették az újra kinyitott kocsmák vendégeit, hogy továbbra is ügyeljenek a higiéniára, és ne vigyék túlzásba a fogyasztást. Katherine Henderson, a Royal College of Emergency Medicine munkatársa szerint szomorú látni, hogy a sürgősségi osztályok túlságosan ittas emberekkel vagy verekedésben megsérült páciensekkel vannak tele.

A több mint három hónapig tartó kocsmastopot nemcsak a vendéglátóipar sínylette meg, hanem a heves bulizási kedvükről ismert angolok is, egyes felmérések szerint nőtt a depressziósok száma, míg nem mehettek társasági életet élni. Ezért a múlt szombati nyitásra nagy forgalommal számolt mindenki, de a végeredmény felülmúlta mindenki várakozásait és rémálmait is.

Az egyik rendőrfőnök szerint az ittas britek a legkevésbé sem foglalkoztak a koronavírus elleni védekezéssel, és nem is lehetett rendet tartani. A becslések szerint az újranyitott 23 ezer vendéglátóhelyen csak sörből 15 millió korsó fogyott az első este.

Sok tanulsággal szolgált Angliában a kocsmák újranyitásának első napja, a rendőrség számára legalábbis biztosan. A brit rendőrök szövetsége szerint ugyanis már ez az egyetlen nap is megmutatta, hogy az éjszakai élet nem összeegyeztethető a távolságtartással – írja a Guardian.

„Pucér emberek, vidám részegek, dühös részegek, verekedés és még több dühös részeg. A napnál is világosabb, hogy az ittas emberek nem tudnak távolságot tartani.”

John Apter, a szövetség elnöke szerint teljesen egyértelmű, hogy a vendégek sehol nem tartják be a járványveszély miatti egyméteres távolságot.

Nagy-Britanniában március óta voltak zárva a kocsmák a járvány miatt. Észak-Írországban már pénteken, Angliában szombaton nyithattak újra a pubok, a skótoknak és a walesieknek még várniuk kell. Angliában a nagy újranyitás napján természetesen megrohamozták az emberek a vendéglátóipari egységeket, már délután tömve voltak az utcák. A londoni Sohóban minden létező felületen emberek ültek és söröztek, jól láthatóan nem foglalkoztak az előírt távolságtartással. Folyamatosan szóltak a szirénák, rengeteg dolguk volt a rendőröknek, mindenhol fekvő emberek és hányásmaradványok voltak.

A felvételek tanúsága szerint az ittas tömeg az autós közlekedést is akadályozta szombat este, néhányan meztelenül táncoltak az autók előtt. Szabályos utcabál alakult ki, amelynek során egy helyi üzlettulajdonos szerint a maszkviselés nem igazán volt jellemző, a távolságtartás szabályát pedig lehetetlen volt betartani.

Devonból és Cornwallból csaknem ezer esetet jelentettek „alkoholfogyasztással összefüggő antiszociális viselkedés” kapcsán. Több kocsmát olyan mértékben megrohamoztak az érdeklődők, hogy végül be kellett zárniuk.

Egy kisebb állam GDP-jét elkölthették az angolok az első olyan hétvégén, amikor végre nyitva voltak a pubok, ámbár a hivatalos adatok még nem állnak rendelkezésre. Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint várhatóan több mint 200 millió fontot költöttek a vendégek a több mint három hónapja zárva tartás után újra kinyitott angliai pubokban a szombati nyitás utáni első hétvégén.

A becslések szerint a pubok szombaton és vasárnap 6,5 millió vendéget fogadhattak, másfél millióval többet, mint normális körülmények között.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

hirtv.hu

Vezércikk - Orbán Viktor: Húsz éve minden európai választást megnyertünk + videó

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Zelenszkijt likvidálhatják? Medvegyev felfedte a Nyugat brutális tervét

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Megrendülhet a biztosnak hitt alap: Jupiter-Uránusz együttállás, 2024. 04. 21.

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra