Létrehozva: 2020.10.04.

Újra migránsokat osztottak szét Európában

Idén eddig több mint ezer menedékkérőt szállították át a görögországi menekülttáborokból más európai országokba – derül ki az ANSA olasz hírügynökség pénteki jelentéséből, amely nemzetközi szervezetek adataira hivatkozik.

Az ezredik bevándorló és társai szerdán érkeztek Németországba. Az Európai Bizottság által finanszírozott, és ENSZ-szervezetek által végrehajtott áttelepítési program részeként eddig Németország mellett Franciaország, Belgium, Luxemburg, Portugália, Írország és Finnország fogadott be összesen 1066 bevándorlót. A program elsődleges célja menedéket nyújtani a kísérő nélkül Európába érkezett gyermekeknek. Az ANSA beszámolója szerint további 4400 kísérő nélküli, illetve családjuktól elválasztott gyermek tartózkodik görögországi menekülttáborban.

Az eddig befogadott 1066-ból szerdán 139-en landoltak a hannoveri repülőtéren. Közülük 51 kísérő nélküli fiatal érkezett abból a leszboszi menekülttáborból, amelyet a bevándorlók gyújtottak fel néhány héttel ezelőtt. A maradék 88 ember Görögország más menekültszállásairól jött Németországba: a hivatalos tájékoztatás szerint 17-en egészségügyi ellátásra szoruló gyermekek, 71-en pedig a közvetlen családtagok.

– Idáig rendben van a dolog. Nem tudni azonban, hogy hány évesek a kísérő nélküli bevándorlók, milyen neműek és milyen nemzetiségűek

jegyezte meg a Junge Freiheit konzervatív német hetilap. Az újság szerint ezekre a kérdésekre joguk van választ kapniuk a polgároknak, ha már a német állam havonta fejenként ötezer eurót költ a kiskorú migránsok ellátására. Kérdéseiket azonban a szövetségi belügyminisztérium az adatvédelmi törvényekre hivatkozva elhárította.

A kérdésfeltevés már csak azért is jogos, mert korábban már előfordult, hogy – a vezető német kormánypárt, a CDU Értékek Uniója nevű konzervatív szárnyának szavaival élve – „a szövetségi kormány a menekültek befogadását illetően megvezetett bennünket”. Mint a Magyar Nemzet is beszámolt róla május végén, a Németország által Görögországból tavasszal

befogadott kiskorúak zöme nem annyira beteg kislány, mint inkább egészséges fiatal férfi volt.

Az akkor érkezett 47 fiatalból csupán négy volt lány. A Junge Freiheit azonban a hannoveri repülőtéren most szerdán készült videófelvételek alapján sincs meggyőződve arról, hogy valójában Németország nem életerős fiatal férfiakat fogadott be.

– Ismerős a helyzet: a szövetségi kormány azt reklámozza, hogy lányokat hoz a menekülttáborokból, majd túlnyomórészt fiatal férfiak érkeznek, mint kísérő nélküli „menekültek” – háborgott a felvételek láttán Beatrix von Storch, az ellenzéki bevándorlásellenes AfD alelnöke is. Thorsten Frei, a CDU/CSU parlamenti frakcióvezető-helyettese pedig az Európai Bizottság által nemrég Brüsszelben bemutatott új migrációs paktum veszélyeire hívta fel a figyelmet. Mint mondta, az kiterjesztené a védelemre jogosultak körét, vagyis

Berlinnek azokért a menedékkérőkért is felelősséget kellene vállalnia a jövőben, akiknek felnőtt testvérei Németországban élnek.

Ez különösen nagy terhet róna az országra, amely az elmúlt években több mint 800 ezer menedékkérelmet hagyott jóvá.
Illegális migránsok Hercegszántónál
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. október 4-én 16 óra 25 perckor Hercegszántó közigazgatási területén öt külföldit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei Hegyeshalomban 2020. október 4-én 16 óra 15 perckor ellenőriztek két külföldi férfit, akik magukat tunéziai állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a rendőrök – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A járőrök 2020. október 4-én 11 óra 35 perckor egy határsértőt tartóztattak fel Szatymaz külterületén. Ellenőrzése során a férfi líbiai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

life.hu

Kegyetlen és gyerekes: megdöbbentő dolgok derültek ki Meghan Markle-ről

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt