NÍNÓ

Igazi megszállott: brutális öreg hölgy keseríti meg az újpesti állatvédők életét

Az asszony először meg akarta mérgezni a tizennégy éves macskáját, majd önként lemondott róla. Most vissza akarja kapni, elképesztő, mit tesz ezért.
  • Szerző: ripost

Egy nyolcvan év körüli idős hölgy keseríti meg az újpesti állatvédők életét. Az asszony először februárban jelentkezett náluk, és közölte, hogy meg akarja ölni a házi kedvencét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az állatvédők tehetetlenek a nővel szemben

Az állatvédők tehetetlenek a nővel szemben (Képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay

„Az idős nő februárban tárcsázta először az ingyenesen hívható telefonszámunkat. Elmondta, hogy van egy 14 év körüli macskája, ami állítása szerint túl sokat ürít, így megválna tőle. Több állatmentőnél is érdeklődött, de sehol sem fogadták be, mert nem volt elég hely. Megfenyegetett minket, hogy amennyiben nem visszük el a macskáját, az szörnyű kínok között pusztul majd el, ugyanis megmérgezi” – mondta el a Blikknek Pataki Gábor, a szervezet elnöke.

A börtön se érdekelte, azt mondta, mivel idős, úgysem ítélnék el. A kollégák szinte azonnal kimentették az állatot.”

Az állatvédők ezután elszállították a nő otthonából a macskát, aki önként lemondott a Lina nevű kisállatról. Időközben azonban meggondolta magát, hetente többször is zaklatja a menhely munkatársait telefonon. Sőt, nemrégiben autóba ült, és elment a liga telephelyére, ahol az ott dolgozók szerint fenyegetően lépett fel velük szemben.

„Nemrég engedély nélkül elhúzta a telephely reteszét, majd bement, miközben az egyik mentett német juhászkutyát kiengedte. A Váci úton sikerült megfognunk a kutyát, csoda, hogy nem ütötték el. A nő mindvégig kiabált a telepen lévő állatokkal, önkénteseinkkel is. Kamerával rögzítettük az esetet, de feljelentést nem tettünk, mert amit tett, az szabálysértésnek minősül. Nem hiszem, hogy előbbre lennénk azzal, ha megbüntetik. Az biztos, hogy megszállott, hetente hív, keres minket. Bízunk benne, hogy hamarosan feladja” – fogalmazott a szervezet elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?