POLITIK

Újabbb 1 millió 300 ezer fertőzött Ukrajnában

Vasárnapra mintegy 4,5 ezer, az előző napokhoz képest csaknem kétezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek Ukrajnában, viszont ismét nagyon sokan kerültek kórházba. A járvány kezdete óta igazolt fertőzöttek száma mostanra meghaladta az 1,3 milliót.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

 

A hétvégéken Ukrajnában általában kevesebben fordulnak orvoshoz, és kevesebb tesztet végeznek.
A hivatalosan közölt adatok alapján szombaton 4489 új esettel 1 304 456-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 58 áldozattal 25 103-ra. Eddig 1 146 073-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma 133 280-ra nőtt.

Előző nap megint különösen sok, 2445 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, a megelőző napokban is hasonlóan magas volt számuk.

A legtöbb új beteget, 618-at ismét a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyében jegyezték fel. Már két hete ebből a régióból jelentik minden nap a legtöbb új fertőzöttet az országban. Kárpátaljáról 281 új beteget jelentettek, ezzel a megye a negyedik helyre került a napi statisztikában.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter indiai látogatása alatt megállapodott arról, hogy India félmillió dózis koronavírus elleni vakcinát szállít Ukrajnának – hozta nyilvánosságra India ukrajnai nagykövetsége. A közlemény szerint Ukrajna lesz a világ egyik első országa, amely indiai vakcinát kap.

A Serum Institute India által előállított Covishield elnevezésű oltóanyagról van szó, az első adagokat a közlés szerint hamarosan szállítják, de pontos időpontot nem neveztek meg.

Ukrajna eddig háromfajta oltóanyagot vásárolt állami forrásból: a kínai Sinovac, a brit AstraZeneca és az amerikai Novavax oltóanyagát, ezenfelül várja a Pfizer első szállítmányát, amelyet a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül hagytak jóvá az országnak.

Egyelőre azonban még semmilyen oltóanyag nem érkezett meg Ukrajnába.

címkék:
És ezeket olvastad már?