Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján arról beszélt, hogy folyamatosan elemzik a járványadatokat, és ha szükséges, akkor szigorúbb intézkedések is jöhetnek.
280 ezer Szputnyik V vakcina indult el Budapestre hétfő hajnalban, és már több mint 10 millió Pfizer-vakcinát kötött le Magyarország – hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Már az első adag oltás beadása jelentős védettséget jelent, ezért Müller Cecília arra kért mindenkit, hogy fogadják el a felkínált vakcinát.
Március 15-én 24 óráig meghosszabbították a határellenőrzést Magyarországon – közölte Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. 128 közúti, vasúti és vízi határátkelő van, közúton 10 helyen biztosítják a belépést. Jelenleg Röszkén a belépésnél, Záhonynál a kilépésnél van nagyobb, mintegy 2 órás várakozás, máshol minden rendben. A határellenőrzés visszaállítása óta, szeptembertől nemzetközi tranzitálási célból összesen 627 438 teherfogalomba résztvevő kocsi áthaladását biztosították. Ez idő alatt továbbá 478 027 tehergépjármű magyarországi belépését biztosították. Nemzetközi tranzitálási célból 146 544 tehergépjármű beléptetését biztosították csak Hegyeshalomnál. Szintén ott magyarországi úticéllal 98 906 tehergépjármű belépését biztosították. Március 15-ig a többi védelmi intézkedést is meghosszabbították. Üzleti célú kiutazás utáni hazatérést követően is karanténkötelezettség lép életbe. Kivétel: EU-s, tagjelölt országok, vagy Nagy-Britannia, és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamai, tehát Norvégia, Izland, Svájc és Lichtenstein.