Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.10.17.

Újabb segítség a nyugdíjasoknak

A következő néhány hónapban nyugdíjprémiumot, kiegészítő nyugdíjemelést és 13. havi juttatást is fizet az állam az időseknek. Hamarosan novemberben a gazdaság szárnyaló teljesítménye miatt minden arra jogosult polgár maximális 80 ezer forint nyugdíjprémiumban részesül. Emellett szintén novemberben érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés is

Orbán Viktor miniszterelnök többek között erről beszélt a közösségi oldalára feltöltött videójában. A miniszterelnök megerősítette, hogy jövő év februárjában a tervek szerint a kormány vissza fogja adni a teljes 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsányék, azaz 2010 előtt a baloldal elvett az erre jogosultaktól.

Amint arról a RIPOST is beszámolt Orbán Viktor miniszterelnök a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön járt, ahol a helyiekkel beszélgetve egyebek mellett a nyugdíjprémiumról és egyéb juttatásokról is szó esett, amelyet a kiváló gazdasági növekedés tesz lehetővé. Mivel a vártnál jobban teljesít a magyar gazdaság, ezért Orbán Viktor kormányfő megerősítette azt, hogy a nyugdíjasok extrajuttatásokat fognak kapni a következő időszakban. Itt nézhető meg a találkozásról készült videó:
Az Origo ismertette korábban részletesen a várható nyugdíjprémium mértékét, amit a nyugdíjasok kapnak majd a gazdaság szárnyaló teljesítése miatt. A juttatás akkor jár, ha a gazdaság éves becsült növekedése meghaladja a 3,5 százalékot. Ez idén már bizonyosan megtörténik, egyes számítások immár 7,5 százalék körüli bővülést valószínűsítenek. Hazai és külföldi elemzők egyaránt módosították a prognózisaikat, hiszen ellenállóbbnak bizonyult a magyar gazdaság, és így már biztosnak mondható a kormány által kitűzött gazdasági növekedés, amihez számos intézkedés megtételét kötötte. Az erre vonatkozó törvény értelmében a gazdaság kiváló teljesítménye miatt a nyugdíjasok novemberben nyolcvanezer forint nyugdíjprémiumot fognak kapni. Így összességében 100 ezer forintot is kézhez kaphatnak majd a nyugdíjasok, hiszen a nyugdíjprémium mellett még visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat novemberben.
Az erről szóló kormányrendelet értelmében a 2021. január–október hónapokra járó emelés összegét, valamint tizenharmadik havi nyugdíjra vagy tizenharmadik havi ellátásra való jogosultság esetén az arra járó emelés összegét a 2021 novemberére járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani. Augusztusban az első nyolchavi infláció mértéke 4,3 százalék volt, ami alapján arra lehetett számítani, hogy a kompenzáció mértéke 0,7 százalékpont lesz, amihez képest ez a pótlólagos nyugdíjemeléssel jóval nagyobb lett. Gyakorlatilag a kormány 4,8 százalékos idei éves inflációig kompenzálja a nyugdíjasokat, megtartva a nyugdíjak vásárlóértékét. Összességében ez azt jelenti, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően éves szinten 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok, akik átlagnyugdíjban részesülnek. Ehhez viszont hozzájön még a minden nyugdíjasnak szánt 80 ezer forintos prémium is, vagyis sokan 100 ezer forint egyszeri jövedelemhez juthatnak az év végén, részesülve az ország kiváló gazdasági teljesítményéből. Ez az intézkedés mintegy 2,5 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő embert érint. A kormányfő korábban az intézkedéssel kapcsolatosan elmondta, hogy lett volna Magyarországon 435 ezer olyan ember, akik egyéb okokból kevesebbet kaptak volna prémiumként, de idén lehetséges az a gazdaság kiváló teljesítménye miatt, hogy a maximális összeget fizesse ki számukra is az állam.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megtámadták Oroszországot, rengeteg a halott a drámai harcokban

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

magyarnemzet.hu

Megint pártot váltott Mellár Tamás, meg is van, hol folytathatja

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

vg.hu

Ukrán parancsnoki tanácskozásra mértek csapást az oroszok, vérfürdő a fronton

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Így csókolta szerelmét Lékai-Kiss Ramóna, fotók a magyar kéziünnepről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?