POLITIK

Újabb migránsalagutat találtak a déli határon

A korábban felderített alagutak miatt a védelmi rendszer környezetét sokkal gyakrabban ellenőrzik a rendőrök. A terep pénteki átvizsgálása során ismét egy nyílást találtak Csikéria külterületén, egy áteresz mellett.
  • Szerző: M.M.

Mint arról a rendőrség korábban beszámolt, Csikéria térségében tavaly ősszel a rendőrök egy alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár alatt. Idén januárban pedig az előző közelében egy újabb járatot fedezett fel egy járőr.

Tegnap pedig egy újabb alagutat fedeztek fel a rendőrök.

Mivel a kijárat akadályrendszere leküzdhetetlen, előtte az egyik betongyűrű falát törték át, és néhány méteres alagutat ástak a felszínig.

A határvonal és az ideiglenes biztonsági határzár alatt egy szerb területről induló, beton elemekből összeállított áteresz húzódik, amelynek a magyar oldalon található kijáratát korábban úgy zárták le, hogy azon a területünkre átjutni ne lehessen.

A friss alagutat már nem lesz módjuk a migránsoknak kipróbálni, mert a helyszíni szemle befejezése után be is temették azt a rendőrök.

Tegnap egyébként a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 6 esetben összesen 45 külföldit tartóztattak fel. A magukat afgán, szír, marokkói és palesztin állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére.

A rendőrök a fenti időszakban Kelebia és Kunbaja külterületén 10 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Szintén pénteki hír, hogy 17 határsértőt fogtak el a rendőrök reggel 5 óra 30 perc körül, Kisdombegyház térségében. Mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat. Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították a 17 afgán férfit a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. február 21-én 17 óra 30 perckor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?