Létrehozva: 2021.08.15.

Újabb gyülölködő jobbikos lett a baloldali előválasztás sztárja

A baloldali előválasztás részt vevője lesz az a jobbikos Süle Zsolt is, aki több párttársához hasonlóan korábban rendszeresen tett a zsidókat és a cigányokat gyalázó kijelentéseket, és gyakran osztott meg például a Kuruc.infóról származó szélsőséges, gyűlöletkeltő tartalmakat.

 

Újabb jobbikos jelöltről derült ki, hogy rendszeresen tesz antiszemita, rasszista megnyilvánulásokat. Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe. A Gyurcsány-párttól az LMP-ig minden alakulat támogatta a politikus megválasztását. A képviselő Facebookon megjelent hajmeresztő stílusban megfogalmazott posztjai egyáltalán nem zavarják a szivárványkoalíció tagjait, így Süle az előválasztási folyamat végén akár képviselőjelölt is lehet.
Fotó: Facebook
Süle már évek óta antiszemita véleményeket posztol. Az egyik ilyen szóban forgó komment 2013-ban született, amikor a rendőrség nem engedte, hogy egy időben a holokauszt áldozataira emlékező, az Élet menetével a szélsőjobboldali Nemzeti Érzelmű Motorosok Adj gázt! jelszóval vonuljanak fel. Akkoriban többen is a motoros felvonulás betiltását követelték, köztük Steiner Pál MSZP-s képviselő is.
Ezzel összefüggésben a jobbikos képviselő úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy „az MSZP-s zsidó mondja meg, mit csináljon a Viktor... Hát ennyit a fityiszről!”.

Süle megosztott egy kuruc.infós mémet is, amelyen az állt, hogy „Na, akkor írjad szépen Vitya! mától csak az vonulhat fel Judapesten, aki igazolni tudja, hogy ő is a holokauszt áldozata, […] továbbá motorkerékpárjának betűi így kezdődnek: JEW.” Szintén 2013-ban a jobbikos megosztott egy kuruc.infós cikket is, amelynek az volt a címe, hogy „A rettegésből Budapesten konferenciázó zsidók igazi arca: hazánk elpusztításával fenyegetőznek.”
Fotó: Facebook
Ugyanabban az esztendőben azért is kifakadt a szélsőjobboldali politikus, mert a Győri ETO futballklub vezetősége az izraeli Maccabi elleni Bajnokok Ligája selejtezőre nem engedett bevinni árpádsávos és Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlókat.
„Zsidóbérencek!!! Mióta tiltott jelkép az Árpád-házi zászló és a Nagy-Magyarország térkép, […] ti undorító férgek!!!” – írta Süle az eset kapcsán.

A 2014-es választás előtti kampányban az antiszemita képviselő egy olyan mémet is megosztott, amely „Zsidesznek” aposztrofálta a kormánypártot, emellett pedig több bejegyzésben gúnyosan „Orbán rejtett erőforrásaiként” emlegette a cigányságot.
Fotó: Lenovo
Fotó: Facebook
Egy 2017-es Facebook-bejegyzésében pedig azt kifogásolta, hogy „pont” Pápai Joci adott koncertet március 15-én, és felsorolt jó néhány olyan nem roma származású művészt, akik szerinte elfogadható előadók lettek volna.
Fotó: Facebook
Süle csak az egyike azoknak az előválasztáson elinduló jobbikosoknak, akinek antiszemita, és rasszista nézetei a közbeszéd témájává váltak az utóbbi időben. Nemrégiben Tóth Péternek, a Csongrád megyei Jobbik elnökének a múltjából kerültek elő fajgyűlölő, neonáci megnyilvánulások.
Az őszi baloldali előválasztáson a DK által is támogatott jelölt – aki mellett Gyurcsány Ferenc személyesen kampányolt, illetve akivel közösen fotózkodott – egyebek mellett nyíltan követelt fajvédelmet, bibsizett, a homoszexuálisokat pedig genetikai hulladéknak nevezte.

A 24.hu még 2014-ben számolt be róla, hogy Tóth a saját közösségi oldalán egyebek mellett a görög neonáci Arany Hajnal pártot is dicsőítette. Egy arról szóló újságcikk kapcsán pedig, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát„. A Kuruc.infó egyik cikke kapcsán, amelyben arról számoltak be, hogy Csongrád megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást, Tóth Péter megköszönte a jobbikos „harcostársai” munkáját. Tóth egy helyen még arról is értekezett, hogy megszüntetné Szlovákiát, másutt pedig a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzését sürgette.   Másik nagy botrányt kavaró eset volt, amikor Bíró László gyűlöletkeltő kijelentéseire derült fény. A tavalyi, szerencsi időközi választáson a szivárványkoalíció pártjai által támogatott jelölt – akit pártja a szeptemberi előválasztáson is elindít – egyebek mellett tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Budapestet pedig Judapestnek titulálta, valamint zsidó-uzsora banktőkét emlegetett.
Bíró egy nyilatkozatában azt is hangoztatta, hogy „a Hasszánoktól és a Sztojkáktól” is meg kell védeni az országot, amivel a muszlimokra és a cigányokra utalhatott.

Először Setét Jenő roma aktivista hívta fel a figyelmet Bíró László elfogadhatatlan kijelentéseire, és a rasszista jelölt visszaléptetését követelte, ahogy számos baloldali értelmiségi és politikus is. Ennek ellenére a baloldal kitartott a fajgyűlölő jelöltje mellett, de Bíró végül vereséget szenvedett Koncz Zsófiától (Fidesz) a szerencsi időközin. Figyelemre méltó, hogy a Jobbik az őszi előválasztáson is Bíró Lászlót méreti meg.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Ezzel a három csodálatos épülettel ünnepeljük a műemlékvédelmi világnapot

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság