RIPOSTER

Újabb durva korrupciógyanú a SZEVIÉP-ügyben: Így működnek a magyar bíróságok?

Újabb megdöbbentő információkra bukkant a Szeviép-ügyben a Pesti Srácok. Miután a lap kiderítette, hogy a szegedi városvezetést súlyosan érintő ügyben ítélkező bírói tanács három tagjából az egyiknek a cége jelentős megbízásokat kapott Botkáéktól, a másik pedig áron alul egy luxuslakást (amit azonnal el is adott), most az is kiderült, hogy a bírói tanácsot egy olyan bírósági vezető. jelölte ki, aki az egyik Szeviép-vádlott ügyvédjének felesége. Így csalnak ma a bíróságokon?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ő sem jelentett elfogultságot, sőt, meg is változtatta a bírói tanácsot, így kerültek benne többségbe a vádlottak javára elfogultsággal vádolható bírók.

Az egyikük Nóvé Ágnes bírónő és férje építőipari cége csaknem 800 milliót kapott Szeged önkormányzatától. Ennek ellenére ítélkezhetett a Botkáékat súlyosan érintő ügyben. Persze, hogy felmentette a vádlottakat.

Most azt derítette ki a Pesti Srácok, hogy a Szegedi Törvényszéken dr. Nagy Andrea, igazgatási feladatok ellátásával megbízott törvényszéki bíró jelöli ki azokat, akik a büntetőügyekben ítélkeznek. Dr. Nagy Andrea pedig dr. Szilágyi János ügyvéd párja, gyermekének édesanyja. Szilágyi János pedig a Szeviép-ügy harmadrendű vádlottjának, P. Lászlónak ügyvédje. Ő képviselte az eljárásban végig a dúsgazdag vállalkozót a büntetőügyben, majd tartotta a védőbeszédeket, legutóbb december 10-én, a másodfokú eljárásban, ahol védence felmentését kérte.

Szilágyi János maga is a Botka-féle önkormányzat embere. Több olyan szerződést is találtak, amelyen Szilágyi János szerepel a szegedi önkormányzat cégeinek képviselőjeként. Szilágyi János a jogi képviselője a Környezetgazdálkodási Kft.-nek és a Szegedi Vásárcsarnok és Piac Üzemeltető Kft.-nek.

Az ügyvéd képviselte az önkormányzat cégét többek közt a nagy botrányt kiváltó Mars téri piac ügyében.

A Szegedi Törvényszék Pesti Srácoknak küldött válaszából kiderült az is, hogy a védőügyvéd felesége megváltoztatta annak a bírói tanácsnak az összetételét, amely ítélkezett az ügyben. Bekerült az a Nóvé Ágnes, akinek férjével közös cége 800 milliós megbízást kapott Botkáéktól, vagyis mondhatni, hogy a lekötelezettjük. Akárcsak az az ügyben ítélkező bírónő aki áron alul egy százmilliós luxuslakást (amit néhány nap múltán nagy haszonnal el is adott) kapott Botkáéktól, magyarán korábban őt is megvették kilóra.

A kép jobb oldalán a Botkáékkal építőiparban seftelő bírónő. A Botka-féle SZEVIÉP-ügyben felmentő ítéletet hozott.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az elmúlt évtizedek egy egyik legsúlyosabb és legsötétebb bírósági korrupciós ügyével állunk szemben. Avagy hogyan lesz egy a vádlottakat sok évi börtönnel sújtó elmarasztaló ítéletből, teljes felmentés. Ki bízhat ezután a bírói függetlenségben?

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?