POLITIK

Úgy megvertek egy férfit Kispesten, hogy megsüketült

A férfiak egy ünnepségen szólalkoztak össze, aztán összeverekedtek.
  • Szerző: Ripost

A két 21 éves budapesti férfit a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. A vád szerint tavaly júniusban egy kispesti rendezvényen olyan súlyosan megvertek egy harmadikat, hogy az életveszélyesen megsérült, és maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A két vádlott egy négyfős társaság tagjaként szórakozott a XIX. kerületben, a Templom téren. Itt volt a sértett és társasága is. Az első társaság tagjai több emberbe is belekötöttek, szóváltásba kerültek a másik társasággal is. Kötekedtek és gúnyolódtak velük, de a sértett és barátja elküldte őket.

A vádlottak ekkor el is mentek, de öt perc múlva visszamentek, hogy elégtételt vegyenek. Rátámadtak a sértettre és barátjára. A sértett barátja könnyebben megsérült. Kis idő múlva azonban már mindkét vádlott egyszerre verte a sértettet. Egyikük olyan erővel ütötte meg a férfit, hogy hanyatt esett, beütötte a fejét a villamossínekbe és elveszítette az eszméletét.

Ezután a vádlottak elfutottak a helyszínről, de nem sokkal később egyiküket a rendezvényt biztosító rendőrök elfogták. Később a társa is feladta magát a rendőrségen.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, maradandó fogyatékosságként pedig egyik fülére végleg, teljesen megsüketült - írja az Ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?