POLITIK

Tv2 Tények - Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

SEGÍTSÉG NÉLKÜL BAJBAN AZ ÁRVÁK

Ma volt a temetés: elbúcsúztatták apát és kislányát Mezőcsáton. Tűzvészben égtek meg, az apa karjában a legkisebb gyerekkel; egy rokonuk gyújtotta rájuk a házat. A két életben maradt fiú, -akiket még kitudott menteni apjuk az égő épületből-, most a nagyszülőkhöz került. Édesanyjuk ugyanis a legkisebb gyerek születésekor meghalt. Szívszorító történetet mutattak be a Tényekben.

 

A CSÖRGÕKÍGYÓ NEM JÁTÉK!

Megmart egy felsőtárkányi férfit egy texas-i csörgőkígyó tegnap este. A férfit a kézfején harapta meg a hüllő, s annyi méreg jutott a szervezetébe, olyan rossz állapotba került, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Ott viszont nem volt ellenszérium, ezért egy másik kórházba került - tudta meg a Tv2 Tények.

 

HASBA SZÚRTA ÉLETTÁRSÁT

Hasba szúrta veszekedés közben élettársát, egy 42 éves mátraverebélyi nő. A Tényeknek azt mondta, nem emlékszik pontosan arra, hogy mi és hogy történt, csak azt tudja azért támadt élettársára késsel, mert előtte többször megütötte egy bottal, és korábban is terrorizálta, verte. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

 

JÉGGEL TÁMAD A VIHAR A KÁNIKULÁBAN

Nemcsak a tűző nap sugarai miatt aggódhatunk az elkövetkező napokban. Jegeseső, záporok, zivatarok is várhatók. Váratlan fordulatot vesz az időjárás, az országba jégesővel tör be a vihar a hétvégén. Másod és első fokú figyelmeztetéseket adtak ki több helyen is. Néhol erősen fog fújni a szél, ennek ellenére nem hűl annyit a levegő a hétvégén, hogy  nagyobb felfrissülésre tudjunk számítani.

 

SZUPERALLERGÉNEK: GOMBA ÉS PARLAGFÛ

Támadnak az allergiát okozó gombák és indul a parlagfűszezon is. A korhadó, rothadó növényi maradékokban, avarban, leveleken megtalálható gombák spóráiban olyan anyagok vannak, amelyek az egészségre veszélyesek lehetnek. Ezek allergiás tüneteket, orrfolyást, tüsszögést okozhatnak, azonban ez később átalakulhat asztmává is, ami fulladással jár - hangzott el a Tényekben.

 

MEGHALT A LINKIN PARK FRONTEMBERE

Öngyilkos lett a Linkin Park frontembere. Chester Bennington csütörtök délelőtti halálát a zenekar egyik tagja Twitter oldalán is megerősítette. Így fogalmazott: "Megdöbbentem és megszakadt a szívem, de igaz a hír." A zenekar 17 év után néhány héttel ezelőtt járt Magyarországon, ahol 45 ezer ember előtt játszottak. A közösségi oldalakon zenésztársai is elbúcsúztak az énekestől.

címkék:
És ezeket olvastad már?