POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

BÖRTÖNT KAPOTT A CSECSEMŐVERŐ APA

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elítélték az ötvöskónyi férfit, aki majdnem halálra verte öt hónapos kisfiát, mert sokat sírt. A csecsemőnek a homloklebenye is megsérült, a jobb karja pedig szilánkosra tört. Kiderült, hogy az agresszív apa nemcsak a gyereket, hanem élettársát is rendszeresen verte. A bíróság három és fél év börtönre ítélte és a gyerekeitől is eltiltotta. Az ügyészség szigorúbb büntetést szeretne a csecsemőverőnek.

A vádlott élettársát is és a csecsemőt rendszeresen bántalmazta. Az egészre akkor derült fény, mikor a férfi annyira megverte a csecsemőt, hogy majdnem meghalt. Mivel nyűgös volt a baba ezért apja többször megütötte a fejét, a karját és a lábát pedig rángatta.

A családsegítő munkatársai a kicsi születése után rendszeresen jártak hozzájuk, mert a családdal nem volt minden rendben. Ők vették észre, hogy a csecsemőnek orvosra van szüksége. A szeme alatt feltűnt nekik egy folt, majd mikor levetkőztették meglátták, hogy több zúzódás is van a testén. Azonnal kórházba vitték kiderült, hogy homoklebenysérülése lett, a jobb felkarja szilánkosra tört és alultáplált is volt az öt hónapos baba.

A férfi a napokban állt bíróság elé, ahol bűnősnek mondták ki kapcsolati erőszak, kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt. A Nagyatádi Járásbíróság 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, ezenkívül megszüntette a szülői felügyeleti jogát a gyermekek vonatkozásában.

Az ítélet azonban nem jogerős, mert az ügyészség súlyosabb szabadságvesztés miatt, a férfi és a védője pedig enyhébb ítélet kapcsán jelentett be fellebbezést. Illetve az édesapa azt is szeretné, ha nem vonnák meg a szülői felügyeleti jogát.

Nézd meg a videót itt!

GRILLSÜTŐVEL FŰTÖTT, MEGHALT

Szén-monoxid mérgezést kapott egy férfi, aki a grillsütővel fűtötte a házát Ásotthalmon. Úgy tudjuk, a német nyugdíjas nagyon rendes ember volt. Spórolni akart, ezért használta a grillsütőt kályha helyett, egyébként a kéményt is leszedette a házról. A katasztrófavédelem szerint életveszélyes ilyen megoldásokkal fűteni, a fűtési szezonban pedig mindig megnő az ilyen tragédiák száma, Kisnaményban nemrég két gyerek halt meg a gyilkos gáz miatt.

A férfi állítólag a kéményt is azért szedette le a házról, mert feleslegesnek tartotta.

A környékbeliek azt nem tudták, hogy a férfi grillsütővel tartotta melegen a házat.

A szakértő elmondta, hogy ilyen módon fűteni életveszélyes. A téli időszakban sokkal több a szén-monoxid mérgezés.

Nézd meg a videót itt!

GÁZOLT, MAJD SZÉPSÉGSZALONBA MENT

Nem ment el a bíróságra az a 28 éves nő, aki fékezés nélkül, bedrogozva halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban még 2016-ban. Ráadásul meg sem állt segíteni, hanem egy szépségszalonba száguldott műszempillát felrakatni. Nem került előzetesbe, és a bűnügyi felügyelet ideje alatt szintén bedrogozva vezethetett, de ügyvédje szerint ez nem lényeges. A gázoló most pszichiátriai kezelésre jár.

A nő helyett, így ügyvédje üzent az elhunyt férfi családjának.

A fiatal nő korábban végig tagadta, hogy a kegyetlen gázolás ideje alatt drogozott volna. Pedig korábban is ült már bedrogozva autóba. Az üzletasszony korábban azt mondta: nem vette észre, hogy elütött volna valakit csak egy halk csattanást hallott.

A baleset után a nő egy hotel szépségszalonjába ment, műszempillát rakatni. A gázoló mindvégig kitartott amellett, hogy csak ott szívott kokaint.

A nőt első fokon öt év hat hónap szabadságvesztésre, végleges járművezetéstől eltiltásra és hat év közügyektől eltiltásra ítélték, ami nem lett jogerős. A gázoló bűnügyi felügyelete alatt ismét marihuánát és amfetamin származékot fogyaszthatott, amikor egy járőr felismerte és igazoltatta.

Ügyvédje szerint: ebben az ügyben a gázoló még csak gyanúsított és engedély nélküli vezetés miatt harmincezer forintra büntették. Ügyvédje kiemelte: négyszázezer forintot akart küldeni az elgázolt férfi családjának.

Az ügyész hét év fegyházat kért a gázolóra. A másodfokú bíróság várhatóan hétfőn hoz ítéletet.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
És ezeket olvastad már?