POLITIK

Tv2 Tények - Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fa ölte meg a fiatal nőt Madeirán

Egy fiatal magyar nő is meghalt Madeirán, amikor egy 200 éves tölgyfa zuhant a tömegre egy vallási ünnepen. A tragédiában 13-an haltak meg és 52-en megsérültek. A magyar nő német élettársával volt a Portugáliához tartozó szigeten, a balesetben a párja is megsérült. A súlyos sérültek között van egy két és egy 14 éves gyerek is. Úgy tudni, a kétszáz éves tölgyfa miatt korábban már több panasz is érkezett a helyi önkormányzathoz.

Kétéves gyereket ütöttek el

Kétéves gyereket ütöttek el Ópályi egyik forgalmas útján Szabolcsban. A szemtanúk szerint a kicsi felügyelet nélkül rohant ki az útra, a sofőr hiába fékezett, elütötte a gyereket. Pillanatok alatt csaknem 100 ember tódult ki az utcára, lincshangulat alakult ki. Az autós egy helybéli tanácsára továbbhajtott, majd megállt és hívta a rendőröket és a mentőket - számolt be a Tények.

Hullaszag terjeng a lépcsőházban

Továbbra is elviselhetetlen hullaszag terjeng abban a miskolci panelházban, ahol hónapokkal ezelőtt egy holttestet találtak az egyik lakásban. A férfi már egy hete halott volt, de a vele lakó barátja nem szólt senkinek és azóta sem takarította ki a lakást, így továbbra is elviselhetetlen a bűz, ráadásul közben a csótányok is ellepték a házat. A lakók egy esetleges fertőzéstől félnek.

Újraélesztették a részeg fürdőzőt

Hatalmas szerencséje volt annak a nőnek, aki szerda délután elmerült a Mályi-tóban. A fürdőzők időben észrevették, kihúzták a partra és újra is élesztették a feltehetően ittas állapotú nőt. A helyiek szerint sűrűn történnek ilyen esetek a tónál, mert ahogy fogalmaznak: az emberek nem ismerik a mérsékelt alkoholfogyasztást.

Agyrázkódást okozhat az etetőszék

Nincs biztonsági figyelmeztetés, se használati utasítás, és még balesetveszélyesek is azok az etetőszékek és bébikompok, melyeket a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. A két hónapos razzia során több mint 1000 terméket ellenőriztek, és számos esetnél súlyos rendellenességeket találtak a szakemberek.

címkék:
És ezeket olvastad már?