POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

ELDUGTA FEGYVERÉT A BÉRGYILKOS

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ismét kihallgatta a rendőrség a csantavéri mészárosként elhíresült D. Csabát. A bérgyilkost több államban elkövetett emberölésekkel gyanúsítják. Magyarországon egy drogüzletben jártas építési vállalkozót lőtt le. A férfi korábban azt állította, hogy meg akarta tisztítani a piacot a kábítószer-kereskedőktől. Ezt a képet most árnyalta és azt is elárulta, hova dugta a gyilkos fegyvert.

A bérgyilkos a gyanú szerint, több országban, köztük Magyarországon követett el emberöléseket. D. Csaba tavaly nyáron Újpalotán egy droggal is kereskedő építési vállalkozóval találkozott. A bérgyilkos 11 kiló kokain helyett édesítőszerrel érkezett a helyszínre. Amikor az áldozat ellenőrizni akart a drog minőségét, a mészáros hátulról fejbe lőtte. A halálosztót Prágában fogták el és Magyarországnak adták ki. Eddig több vallomást tett.

Először azt állította, hogy önvédelemből ölt. Később pedig azt mondta, hogy ő csak próbált rendet tenni Európában a kábítószer-terjesztők között, hogy a gyerekek ne jussanak kábítószerhez. Ezért gyilkolta meg az építési vállalkozót. Azonban ezt a vallomását sem tartotta fent sokáig. Csütörtökön kiegészítette azt, illetve úgy tudni, utalt arra, hogy korábban szerelme védelmében nyilatkozott. A halálosztó nem szabadult meg a fegyverétől, hanem a belvárosban egy nyilvános helyen eldugta azt.

Szerbia ezért a január elején Belgrádban történt gyilkosság miatt akarja elszámoltatni D. Csabát. A bestiális tettet térfigyelő kamara rögzítette. A felvételen látszik, hogy a későbbi áldozat egy babakocsit szerel össze, amikor megáll a közelében egy fehér autó. Egy bérgyilkos szállt ki belőle, egy pisztolyt rántott elő, majd fejbe és mellkason lövi a férfit. Hollandia és Spanyolország szintén bérgyilkosság miatt fogja kihallgatni a Teve utcában.

Nézd meg a videót itt!

NEM VOLT BEKÖTVE, MEGHALT A 3 ÉVES

Hiába a nem mindennapi, hősies mentőakció, meghalt az a hároméves kislány, akit tegnap vittek mentőhelikopterrel a Heim Pál kórházba. A balesetet szenvedett család ismerősei szerint az édesanya is válságos állapotban van és valószínűleg nem használták a biztonsági övet, ezért szenvedtek ennyire súlyos sérüléseket.

Két autó karambolozott frontálisan, összesen négy embert vittek kórházba a mentők.

A hároméves kislány a Heim Pál Kórházban meghalt. Annak ellenére, hogy a mentők közvetlenül az Üllői úton, a kórház előtt szálltak le, hogy a gyerek a lehető leggyorsabban kerüljön ellátásra. A leszálláshoz a mentők biztosították az Üllői utat. Egy közösségi oldal posztjai szerint többen látták és hallották az esetet a kórházban. Többen azt írják, hogy sem az anya, sem pedig a hároméves kislány nem volt bekötve, a Tények információi szerint Leányfalura tartottak hazafelé.

A budapesti Üllői úton csak néhány percig álltak az autók, amíg a helikopter leszállt és az élet-halál között lévő gyereket bevitték a kórházba. Az autósok türelemmel várták ki amíg a mentőhelikopter leszállt.

Nézd meg a videót itt!

A DALLAS UTÁNRA KÉRTE A MENTŐKET

Elviselhetetlenül fájt a csuklója egy Pest megyében élő idős nőnek, ezért hívta a mentőket. A mentésirányító azonnal nyugtatni kezdte az asszonyt, azonban ekkor nem várt fordulat következett: a sérült azt kérte, hogy a mentők később menjenek, mert hamarosan kezdődik a Dallas, ő még azt meg szeretné nézni.

A mentésirányító nyugtatni próbálta az asszonyt, mondta neki, hogy mindjárt ott a segítség, azonban ekkor nem várt fordulat következett. A nő győzködni kezdte a mentésirányítót arról, hogy ne most, hanem a hamarosan kezdődő Dallas epizódja után menjenek hozzá, ő még azt meg szeretné nézni.

A telefonbeszélgetés közben végül sikerült rávenni az asszonyt, hogy ne nyomkodja a távirányítót, inkább tartsa mozdulatlanul a kezét. Végül a nőt kórházba vitték.

Nem először fordul elő, hogy a mentősök furcsa, szokatlan helyzettel találják magukat szemben.

„A cipőket vegyék le! Ne járkálják össze a lakást ebben a nagy cipőben, mert nemrég lett felmosva.” – így szólította fel korábban a mentőket egy nő, aki a férjéhez hívta ki őket. A férfinek zsibbadtak a végtagjai, később kiderült, hogy agyvérzése van, meg is kellett műteni.

De olyan is előfordult, hogy egy zavarodott férfi a kiérkező mentőket bezárta egy bedeszkázott ablakú pincébe. A riasztást hajnalban érkezett, korom sötét volt és térerő sem volt a pincében.

A mentők egyébként évente 1,2 millió esetet látnak el, ebből körülbelül 30 ezer igazi életmentés.

Nézd meg a videót itt!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?