Létrehozva: 2019.11.22.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Szerző Ripost

ELDUGTA FEGYVERÉT A BÉRGYILKOS

Ismét kihallgatta a rendőrség a csantavéri mészárosként elhíresült D. Csabát. A bérgyilkost több államban elkövetett emberölésekkel gyanúsítják. Magyarországon egy drogüzletben jártas építési vállalkozót lőtt le. A férfi korábban azt állította, hogy meg akarta tisztítani a piacot a kábítószer-kereskedőktől. Ezt a képet most árnyalta és azt is elárulta, hova dugta a gyilkos fegyvert.

A bérgyilkos a gyanú szerint, több országban, köztük Magyarországon követett el emberöléseket. D. Csaba tavaly nyáron Újpalotán egy droggal is kereskedő építési vállalkozóval találkozott. A bérgyilkos 11 kiló kokain helyett édesítőszerrel érkezett a helyszínre. Amikor az áldozat ellenőrizni akart a drog minőségét, a mészáros hátulról fejbe lőtte. A halálosztót Prágában fogták el és Magyarországnak adták ki. Eddig több vallomást tett.

Először azt állította, hogy önvédelemből ölt. Később pedig azt mondta, hogy ő csak próbált rendet tenni Európában a kábítószer-terjesztők között, hogy a gyerekek ne jussanak kábítószerhez. Ezért gyilkolta meg az építési vállalkozót. Azonban ezt a vallomását sem tartotta fent sokáig. Csütörtökön kiegészítette azt, illetve úgy tudni, utalt arra, hogy korábban szerelme védelmében nyilatkozott. A halálosztó nem szabadult meg a fegyverétől, hanem a belvárosban egy nyilvános helyen eldugta azt.

Szerbia ezért a január elején Belgrádban történt gyilkosság miatt akarja elszámoltatni D. Csabát. A bestiális tettet térfigyelő kamara rögzítette. A felvételen látszik, hogy a későbbi áldozat egy babakocsit szerel össze, amikor megáll a közelében egy fehér autó. Egy bérgyilkos szállt ki belőle, egy pisztolyt rántott elő, majd fejbe és mellkason lövi a férfit. Hollandia és Spanyolország szintén bérgyilkosság miatt fogja kihallgatni a Teve utcában.

NEM VOLT BEKÖTVE, MEGHALT A 3 ÉVES

Hiába a nem mindennapi, hősies mentőakció, meghalt az a hároméves kislány, akit tegnap vittek mentőhelikopterrel a Heim Pál kórházba. A balesetet szenvedett család ismerősei szerint az édesanya is válságos állapotban van és valószínűleg nem használták a biztonsági övet, ezért szenvedtek ennyire súlyos sérüléseket.

Két autó karambolozott frontálisan, összesen négy embert vittek kórházba a mentők.

A hároméves kislány a Heim Pál Kórházban meghalt. Annak ellenére, hogy a mentők közvetlenül az Üllői úton, a kórház előtt szálltak le, hogy a gyerek a lehető leggyorsabban kerüljön ellátásra. A leszálláshoz a mentők biztosították az Üllői utat. Egy közösségi oldal posztjai szerint többen látták és hallották az esetet a kórházban. Többen azt írják, hogy sem az anya, sem pedig a hároméves kislány nem volt bekötve, a Tények információi szerint Leányfalura tartottak hazafelé.

A budapesti Üllői úton csak néhány percig álltak az autók, amíg a helikopter leszállt és az élet-halál között lévő gyereket bevitték a kórházba. Az autósok türelemmel várták ki amíg a mentőhelikopter leszállt.

A DALLAS UTÁNRA KÉRTE A MENTŐKET

Elviselhetetlenül fájt a csuklója egy Pest megyében élő idős nőnek, ezért hívta a mentőket. A mentésirányító azonnal nyugtatni kezdte az asszonyt, azonban ekkor nem várt fordulat következett: a sérült azt kérte, hogy a mentők később menjenek, mert hamarosan kezdődik a Dallas, ő még azt meg szeretné nézni.

A mentésirányító nyugtatni próbálta az asszonyt, mondta neki, hogy mindjárt ott a segítség, azonban ekkor nem várt fordulat következett. A nő győzködni kezdte a mentésirányítót arról, hogy ne most, hanem a hamarosan kezdődő Dallas epizódja után menjenek hozzá, ő még azt meg szeretné nézni.

A telefonbeszélgetés közben végül sikerült rávenni az asszonyt, hogy ne nyomkodja a távirányítót, inkább tartsa mozdulatlanul a kezét. Végül a nőt kórházba vitték.

Nem először fordul elő, hogy a mentősök furcsa, szokatlan helyzettel találják magukat szemben.

„A cipőket vegyék le! Ne járkálják össze a lakást ebben a nagy cipőben, mert nemrég lett felmosva.” – így szólította fel korábban a mentőket egy nő, aki a férjéhez hívta ki őket. A férfinek zsibbadtak a végtagjai, később kiderült, hogy agyvérzése van, meg is kellett műteni.

De olyan is előfordult, hogy egy zavarodott férfi a kiérkező mentőket bezárta egy bedeszkázott ablakú pincébe. A riasztást hajnalban érkezett, korom sötét volt és térerő sem volt a pincében.

A mentők egyébként évente 1,2 millió esetet látnak el, ebből körülbelül 30 ezer igazi életmentés.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat