POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

SZAKADÉKBA LÖKTÉK, MEGHALT A KAMIONOS

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megrázó felvétel egy magyar sofőr halálos balesetéről. Egy autó – akárcsak egy tekegolyó – úgy ütötte ki a kamionját egy szlovén autópályáról. Az 53 éves kamionsofőr valószínűleg meg akarta menteni az autós életét: elrántotta a kormányt, hogy ne tarolja le a belé hajtó kocsit. De ez lett a veszte, a hatalmas jármű nekisodródott a szalagkorlátnak, átbukott rajta, majd a 20 méteres szakadékba zuhant.

Ljubljana közelében egy sofőr belecsapódott egy kamionba, amelyet szó szerint lelökött az útról. A szerelvény lebontotta a védőkorlátot, majd egy 20 méter mély szakadékba zuhant. A szerelvényt egy magyar sofőr, az 53 éves György vezette. A zuhanás miatt a férfi beragadt a kabinba, az életét már nem tudták megmenteni. Valószínűleg ő elrántotta a kormányt, hogy ne haljon meg a kocsi sofőrje. A szlovén rendőrség szerint az autó vezetője túl gyorsan vette be a kanyart, ezért is sodródott ki, majd lökte le a kamiont a viaduktról. Hozzátették, a magyar férfi próbálta megoldani a helyzetet, de ahogy a felvételen is látszik, a vontatmány gyakorlatilag magával rántotta a vezetőfülkét is.

György Sajólászlófalván élt családjával. Közel 20 éve dolgozott kamionosként és fuvarozott, mostani munkahelyére pedig pont egy évvel ezelőtt került. A cég azt írta: ő volt az egyik legrutinosabb sofőrjük. Hozzátették, hogy minden rá bízott feladatot kitűnően elvégzett, segített kollégái számára, példamutató munkavállalóként végezte el munkáját. Közvetlen, jólelkű, családcentrikus emberként ismerhettük meg.

A magyar céget, ahol György dolgozott a szlovén rendőrök értesítették, hogy sofőrjük meghalt. A vezetők azonnal felvették a családdal a kapcsolatot, és segítenek nekik a holttest hazaszállíttatásban és a temetés lebonyolításában is, ugyanis a kamionost saját halottjuknak tekintik.

Azt azonban a szlovén rendőrség még vizsgálja, hogy az autó 41 éves sofőrje milyen gyorsan ment, de az biztos, hogy nem volt részeg vagy bódult, mikor belecsapódott a magyar kamionba. Ő egyébként nem sérült meg, de a helyi törvények szerint akár nyolc év börtönt is kaphat a baleset okozásáért.

Nézd meg a videót itt!

FÉL, HOGY BOSSZÚT ÁLL RAJTA

Kirúgják a katonaságtól azt a férfit, aki majdnem halálra verte volt párját Bujákon, az áldozatról készült felvételek bejárták az egész országot. A Honvédelmi Minisztérium azt nyilatkozta, elítélik a nők elleni erőszak minden formáját, így azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát. Bernadett, a hatgyermekes édesanya továbbra is retteg, hogy a férfi a távoltartási végzés mellett is megtalálja és újra megveri.

Megszüntették a szolgálati viszonyát az önkéntes tartalékos katonának, aki szinte a felismerhetetlenségig szétverte az arcát volt párjának, Bernadettnek. A Honvédelmi Minisztérium az esetről azt írta: „A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az Ön által említett eset kapcsán az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetésre történt intézkedés.”

Ezek után Bernadett még inkább retteg, hogy a férfi újra rátámad. Erről csütörtök reggel a Mokkában beszélt. A hatgyermekes édesanyát néhány nappal ezelőtt a férfi majdnem halálra verte, féltékenység miatt. A férfi ellen eljárás indult, de a szabad lábon védekezhet, súlyos testi sértés miatt nyomoznak ellene.

Több online hírportálon is megjelent, hogy a rendőrség elfordult Bernadett-től és nem segített neki. Ezt viszont a rendőrség többszörösen is cáfolta.

Bernadett azt mondja, nem az a célja, hogy börtönbe juttassa a férfit, hanem az, hogy megvédje a gyerekeit, illetve azokat a nőket, akikkel kapcsolatban van a férfi.

Nézd meg a videót itt!

AZ EGÉSZ FALU ÖSSZEFOGOTT FLÓRÁÉRT

12 millió forintra van szükség egy négyéves bucsai kislány, Flóra kezelésére. A kislány ismeretlen epilepsziás rohamokban szenved, itthon már nem tudnak segíteni rajta, csak Németországban. Flórát édesanyja egyedül neveli, nincs pénzük a kezelésre, ezért a helyiek egy emberként kezdtek el gyűjteni a családnak. A gyógykezelésre karácsonyig kell összegyűjteniük a pénzt.

A kislány teljesen egészségesen született. Hat hónapos korában azonban édesanyja- aki egyedül neveli – észrevette, hogy gyermeke nagymozgásai nem indultak be. Ekkor fordultak orvoshoz. Az édesanya kórházba vitte lányát, aki azonnal intenzív osztályra került.

Flórával kezelésről-kezelésre jártak, de Magyarországon már nem tudnak a kislányon segíteni. A gyerek állapota egyre rosszabbodik, csütörtökön egy eddig ismeretlen epilepsziás rohamot kapott.

Flórának egyetlen reménye maradt. Egy speciális kezeléssel most segítenének rajta, Németországban. A kezelés 12 millió forintba kerül, amire a családnak nincs pénze, ezért a helyiek titokban összefogtak a lányért.

A pénzt Karácsonyig, december 25-ig kell összegyűjtenie a családnak.

Nézd meg a videót itt!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?