POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

ÖRÖKRE MAGÁN VISELI A TÁMADÁS NYOMÁT

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elölről kezdődhet a lúggal megcsonkított nő, Renner Erika rémálma. Ugyanis támadója, akit jogerősen elítéltek, kiszabadulhat a rácsok mögül, mert szerinte jogsértő volt a bíróság döntése. Erika azt mondta, ettől nem fél, mert még most is személyi védelem alatt áll. Azt viszont nehéz volt elfogadnia, hogy örökre magán hordozza majd a sérüléseit.

A nő volt párját, B. Krisztián jogerősen elítélték a támadás miatt, 11 év börtönt kapott. Az ítélet szerint a férfi először elkábította, majd maró lúggal lelocsolta, megcsonkította áldozata nemi szervét.

A nőnek azóta is mindennap szüksége van kezelésekre, de a rémálma is elölről kezdődhet, ugyanis a férfi és a védője az Alkotmánybírósághoz fordult, mondván, B. Krisztiánt jogsértően ítélték el. A beadványukban a törvény egyes részeit is megtámadták, és azt is kérték, hogy helyezzék szabadlábra a férfit.

Renner Erika arról is beszélt, nem fél attól, hogy B. Krisztián kiszabadul a börtönből. A férfit tavaly nyáron ítélte el a Kúria, azóta börtönben van.

Úgy tudni, a férfi a börtön konyháján dolgozik. A volt kórházigazgató ügyvédje úgy fogalmazott, hogy történelmi pillanat lenne, ha az Alkotmánybíróság döntése az év végéig megszületne.

Renner Erika részletes, megrázó vallomását hosszabban is megnézhetik a Tények Pluszban, ahol arról is szó volt, milyen esélyei vannak a Lúgos orvosnak az alkotmánybíróságon.

Nézd meg a videót itt!

 

RÁTÖRTÉK AZ AJTÓT AZ ÉKSZERTOLVAJRA

Kamerafelvétel buktatott le egy 32 éves ékszertolvajt Dunaújvárosban. A férfi nyakláncokat és fejdíszeket is elvitt a menyasszonyi ruhakölcsönzőből, és ezzel több százezer forintos kárt okozott. A rendőrök az otthonában fogták el a betörőt, akire rá kellett törni az ajtót. A házkutatáskor minden ékszert hiánytalanul megtaláltak a nyomozók.

Rengeteg rendőr vett részt az akcióban. Az ajtó betörése után a földre teperték a 32 éves dunaújvárosi férfit, így esélye sem volt elmenekülni. A férfi egy menyasszonyi ruhákat, illetve kiegészítőket forgalmazó butikból lopott.

A boltban volt kamera, így az mindent felvett. A férfi félmillió forint fölötti kárt okozott.

A tulajdonosnő a menyasszonyi ruhákat féltette legjobban, mert azok a legértékesebbek. A betörő ezeket is el akarta lopni.

K. Rolandot a kamerafelvételek segítségével egy napon belül azonosították és elfogták a rendőrök.

Úgy tudni, hogy a férfi többször is követett már el hasonló bűncselekményeket. Most szerencséje volt, felmentették és szabadlábon távozhatott.

Nézd meg a videót itt!

 

ÚTLEZÁRÁSOK ERDOGAN LÁTOGATÁSA MIATT

Leszerelték a kukákat, lehegesztették a csatornafedeleket és lezárták az utakat több kerületben is a fővárosban Recep Tayip Erdogan látogatása miatt. A török elnököt páncélozott autóban kísérték a TEK kommandósai és magyar rendőrök is. Óriási volt a biztonsági készültség.

Minden szükséges lépést megtettek a szakemberek, hogy nehogy valami megzavarja a konvoj útját. Elszállították a kukákat, hogy nehogy robbanószerkezetet rejtsenek el benne.

Az elnök páncélozott autóban saját testőreivel, magyar rendőrök és a TEK kíséretével haladt egy előre kidolgozott útvonalon.

Nézd meg a videót itt!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?