Létrehozva: 2019.10.15.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Szerző Ripost

A NÉMA RADAR OKOZHATTA A TRAGÉDIÁT

Lenémított riasztóberendezés okozhatta a Hableány katasztrófáját. A kishajót elsüllyesztő Viking radarja be volt kapcsolva, de az hangjelzést nem adott, a kapitánya pedig az állítja, hogy nem látta a Hableányt. A most lezárt nyomozás során az is kiderült, hogy a Hableány kapitánya nem hibázott. A rendőrség megrázó felvételeket adott ki a tragédiáról, amiket eddig még csak ők láttak.

A Viking Sigyn ukrán kapitánya azt állítja, nem vette észre a Hableányt, azért tarolta le, pedig a hajó radarja működött.

Ez azonban a szakértők szerint amiatt is lehet, mert folyamatosan jelzett volna a hatalmas hajósforgalom miatt. Korábban felmerült, hogy részeg lehetett az ukrán kapitány, amikor a tragédia történt.

Egy szakértő viszont hibázott: azt állította, hogy Jurij C. adatokat törölt a telefonjáról az ütközés után, azonban egy másik véleményből kiderült, hogy ez nem igaz. Azt is vizsgálták a rendőrök, hogy a tömegszerencsétlenséghez a meghalt magyar kapitánynak van-e bármi köze.

A nyomozást a napokban zárták le, hamarosan vádat emelhetnek a Viking Sigyn ukrán kapitánya ellen, aki letartóztatásban van. De egy másik, szintén a Vikinghez tartozó hajónak, az Idunnak a kapitánya is tarthat attól, hogy meggyanúsíthatják.

A holttestek utáni kutatásról is nyilvánosságra hoztak eddig nem látott felvételeket a rendőrök. Az áldozatok közül egy dél-koreai nőt még mindig keresnek, de a rendőrség szerint napról napra kisebb annak az esélye, hogy megtalálják.

 

KÉT VONATGÁZOLÁS, KÉT HALOTT

Vonat és kocsi csapódott egymásba Nagymarosnál, a sofőr az ütközésben szörnyethalt. Az autó vezetője a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, a vonat pedig négyszáz méteren át tolta maga előtt. Hasonló baleset történt Körmenden is, ahol egy kisteherautót gyűrt maga alá a vonat, a sofőr ott is meghalt. Elképzelhető, hogy elvakította a napfény, ezért nem látta a pirosan villogó jelzést.

Teljesen ledarálta a vonat annak a kocsinak a tetejét, amelynek sofőrje a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre kedd reggel Nagymarosnál. A vonat több mint négyszáz méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A kocsi vezetője szörnyethalt.

A tragikus baleset a 12-es számú főút és a vasút kereszteződésénél, a vasúti átjáróban történt. A vonat utasai közül senki sem sérült meg, de a vagon elején lévő vezérlőkocsiban több százezer forintos kár keletkezett. A helyszínelés négy órán keresztül tartott, az utasokat vonatpótló busz szállította Budapestre.

Körmenden is hasonló baleset történt. Ott egy kisteherautó hajtott a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasaljai utcában lévő vasúti átjáróba, ahol a vonat szó szerint maga alá gyűrte. A 70 éves osztrák sofőr azonnal meghalt. A vizsgálat szerint nem zárható ki, hogy a nap elvakíthatta a férfit, ezért nem vette észre a pirosan villogó jelzést.

A vonaton ötvenen utaztak, közülük nem sérült meg senki. A kiérkező tűzoltók mindkét járművet áramtalanították. A műszaki mentés és a balesetvizsgálat idejére vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Körmend és Csákánydoroszló állomások között.

 

DARNÓZSELI HENTES: „ÁRTATLAN VAGYOK”

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon az a darnózseli hentes, aki a vád szerint megölte a feleségét, majd feldarabolta és szétszórta a testrészeit még 2014-ben. A férfit eddig kétszer felmentette a törvényszék, mert nem találták meg a nő maradványait. Az ügyészség azonban azt állítja, hogy a férjnek volt indítéka és lehetősége is arra, hogy meggyilkolja a gyógytornászként dolgozó asszonyt.

Ártatlannak vallotta magát az ítélőtábla előtt az a férfi, aki a vád szerint,2014-ben megölte a feleségét, majd a holttestét a házuk aljában lévő húsfeldolgozóban feldarabolta és ledarálta, a maradványok egy részét elégette, egy részét pedig szétszórta a zseli réten. N. János két és fél évig volt előzetes letartóztatásban, majd felmentették. Az ítélőtábla új eljárásra utasította a bíróságot, a törvényszék pedig hónapokkal ezelőtt ismét felmentette a férfit. A megismételt másodfokú eljárás során a fellebbviteli főügyészség kitartott amellett, hogy holttest nélkül, pusztán tényből tényre való következtetés alapján megállapítható, hogy a férfi megölte nejét. Az ügyész hosszasan sorolta, a bizonyítékokat.

A házaspár kapcsolata megromlott, válófélben voltak, de az asszony azért, hogy az ideiglenesen az apánál maradt kisebbik gyerekét láthassa, úgy döntött, visszaköltözik. A férj azonban állítólag nem tudta elfogadni sem a költözést, sem pedig a gyerekelhelyezési vitákat, ezért a vád szerint megvárta munkahelyén, majd megölte. A darnózseli hentes a bűnösségét végig tagadta. Ügyvédje szerint pedig nincs ok-okozati kapcsolat a nő halála és a férfi magatartása között.

A kriminalisztika egyik legrejtélyesebb bűnügyében a napokban várható újra ítélet.

 

FORDULAT A MEGÖLT FIÚ ÜGYÉBEN

Rejtélyes szemtanút hallgattak ki a nyomozók, aki pontot tehet a nyolc éve történt hajógyári-szigeti gyilkosság végére. Egy ott szórakozó 21 éves fiút vert meg két biztonsági őr, majd a testét a Dunába dobták. A bíróság felmentette őket, most azonban egyikük főnöke azt állította a nyomozóknak, ők mosták ki az eset után az alkalmazottjuk véres ruháját.

A két biztonsági őr, akit az ügyészség korábban azzal vádolt, hogy 2011 decemberében a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyéről kikísérték az ott italozó 21 éves fiút H. Gézát. Félig meztelenül vitték ki a diszkóból, megverték a parkolóban, majd az eszméletlen fiút ledobták egy 9 méteres támfalról egyenesen a Dunába. Az őröket bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság. Most azonban jelentkezett egy tanú, aki állítja, az eset után ők mosták ki az egyik biztonsági őr véres ruháját. Erről a börtönben ülő szemtanú ügyvédje beszélt a Tényeknek.

A tanú korábban már jelentkezett a rendőrségen, de nem foglalkoztak vele érdemben. Most azonban a Pesti Srácok internetes portál szerint már adatokat gyűjt a rendőrség.

Úgy tudni, a rendőrségen jelentkező férfi más tanút is megjelölt az ügyben, illetve volt élettársát, aki kimosta a biztonsági őr véres ruháját. Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az életvédelmi nyomozók újra felnyithatják az aktát. H. Géza szülei azóta sem tudtak belenyugodni abba, hogy senki nem bűnhődött meg a fiuk halála miatt. Korábban a felmentő ítéletet is végigzokogták, a bíró ezt látva akkor azt mondta a halott fiú hozzátartozóinak, idézem: „a bíróság nem igazságot, hanem jogot szolgáltatott” az ítéletével.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Schiffer András: „A jogállamiságot pontosan az Európai Unió rúgja fel azzal, hogy pörölykalapácsként használja a szerveit a Magyarország elleni geopolitikai küzdelemben” (VIDEÓ)

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja